Під флагшток у парку «Перемога» «розчищають» територію  | Трибуна

image
20 Квітня 2021, 20:13
Поділитися:

Сьогодні виконком міської ради Броварської ОТГ своїм рішенням скасував проведення конкурсу на об’єкти №17 та 28, що в парку «Перемога», відтак фактично визначив місце під встановлення флагштоку.

Попереднім рішенням  від 30.03.2021 р. виконком запланував провести конкурс на розміщення об’єктів підприємницької діяльності на зонах №17 та №28.

Згідно зі схемою розташування об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг для провадження підприємницької діяльності в парку «Перемога», зона №17 відведена для розміщення атракціонів (луна-парку), зона №28 – це зона відпочинку та розваг (відкритого басейну для плавання).

Зонування парку «Перемога»

парк

Зона №17

Зона № 17 – велика територія між скейтпарком, новим стадіоном і єврейським кладовищем. Нині тут вигулюють собак, грають у різні види спорту тощо. На свята там розташовувався луна-парк. Зона №28 розташована біля пагорба.

парк

Зона №28

За словами начальниці управління економіки та інвестицій Броварської міськради Тетяни Троценко, зони відпочинку – луна-парки та басейн – поки що перенесуть на інше місце задля безпеки людей під час встановлення флагштоку та облаштування біля нього території.

Точного місця будівництва щогли ще не визначено, але вже зрозуміло, що воно буде поблизу скейт-парку.

парк

Для встановлення в парку щогли з прапором, у лютому чиновники розглядали дві локації: поблизу скейт-парку та на танцювальному полі за танком.

У Броварах збудують 72-метровий флагшток для українського прапора

Нагадаємо, у парку «Перемога» чиновники запланували збудувати 72-метрову щоглу, на якій майорітиме синьо-жовтий український прапор. Таке рішення під час 2-ої позачергової сесії ради Броварської ОТГ підтримала більшість депутатів – 26. Із бюджету громади на проєктування заклали 700 тис. грн. Кошти на будівництво виділятимуть із бюджету Київської області. Щогла з прапором має стати третім таким об’єктом в Україні.

Як зазначають чиновники, проєкт ініційований Київською обласною державною адміністрацією за підтримки Офісу президента України.

Фото – авторки

 

Читайте також

День Соборності: до 100-річного ювілею в Броварах розгорнули 40-метровий прапор України – ФОТОРЕПОРТАЖ
На могилах бійців установили нові флагштоки і прапори та вшанували пам’ять. ФОТО
День прапора України в Броварах: святкова хода і виставка снарядів. ВІДЕО

Джерело: Трибуна – Бровари