Під час свят вакцинація проти COVID-19 на Київщині не зупинялась

image
4 Травня 2021, 17:10
Поділитися:

Під час Великодніх і травневих свят вакцинальна кампанія проти коронавірусу на Київщині продовжувалась. Щодня в області щеплення отримували понад пів сотні людей.

Про це повідомив очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін сьогодні, 4 травня.

«Для нас важливо не втрачати жодного дня. Саме тому на вихідних ми не зупиняли процес вакцинації. Це було результативно, адже щодня в нас знаходяться бажаючі з визначених цільових груп отримати першу дозу вакцини проти коронавірусу. Тож поки працюємо в посиленому режимі», – уточнив Василь Володін.

Він нагадав, що Київщина має в наявності три партії вакцин від різних виробників:
◼німецьку Сomirnaty/Pfizer-BioNTech використовують для щеплення мешканців і працівників будинків для людей похилого віку та спеціалізованих психоневрологічних закладів;
◼китайську CoronaVac/Sinovac – для медиків, маломобільних груп населення, опікунів і працівників освіти, які будуть залучені до проведення ЗНО;
◼південнокорейську AstraZeneca-SKBio – для щеплення людей віком 65+, а також для ревакцинації тих, хто вже отримав першу дозу індійської вакцини AstraZeneca/Covishield.

Зазначимо, що загалом із початку вакцинальної кампанії щеплення проти коронавірусу на Київщині отримали 42 282 людей. Більша половина з них – жінки.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація