Під час оборони Києва загинув екоактивіст, голова ГО “Парк Осокорки” Сергій Машовець

image
16 Березня 2022, 19:14
Поділитися:

Під Києвом, обороняючи столицю, від фашистських “градів” загинув екоактивіст, голова організації ГО “Національний парк збереження та збагачення флори та фауни Сергій Машовець.

Трагічну звістку повідомив колишній народний депутат Юрій Михальчишин.

Сергій одним із перших приєднався до складу Окремого полку спеціального призначення ЗСУ “Азов” для того, щоб захищати столицю від російських військ. Загинув під “Гореничами”, в обороні Києва. Йому було лише 32 роки.

Чуйний і небайдужий до людської біди, надійний товариш. Виховував доньку. З першого дня національно-визвольної війни українського народу – в лавах полку ТРО Азов. Пам’ятаємо. Не пробачимо, – написав колишній нардеп.

Сергій Машовец народився в Києві, навчався в Національному авіаційному університеті. Був акивним учасником громадських екологічних ініціатив, захищав киян від незаконних забудов на Позняках і Осокорках. Людина з чіткою проукраїнською позицією, учасник Революції гідності. Долучився до волонтерського руху в підтримку армії, згодом активіст Цивільного корпусу та партії Національний корпус.

У Сергія залишилася вагітна дружина і маленька дочка, яка потребує допомоги та підтримки. Допомогти сім’ї Сергія можна, відправивши гроші на карту його дружини Ірини Герасименко: 5375411411648756.

Сергій Машовець планував облагородити Осокорківські луки, озеро Тягле та прилеглі території. Перетворити свалище на Осокорках на сучасний парк, який би міг стати “перлиною” Києва. Такими були плани мужнього захисника до війни. Він поділився ними в інтерв’ю для редакції 44.ua. ще кілька міцяців тому. Коли світ не здригався від вибухів ворожих ракет. А рідну землю не заливала кров українців. Та не судилося… Щирі співчуття родині та низький уклін воїну за відданне життя заради миру.

Нагдаємо, що 15 березня в селі Горенка, що на Київщині, рашисти обстріляли автівку, в якій їхали іноземні журналісти. Оператор американського телеканалу «Fox News» П’єр Закжевський загинув.

Підписуйтеся на наш Telegram. Боронімо інформаційний фронт разом

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua