Під час контролю на вокзалі Києва вже виявляли зброю: пасажирів просять приходити завчасно – Трибуна

image
10 Червня 2022, 02:50
Поділитися:

За перший день тестової роботи зареєстровано 20 випадків спроб пронести на територію залізничного вокзалу заборонені речі. З них – шість випадків спроб пронести зброю. Про це  повідомив голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін, інформує “Інтерфакс-Україна”.

Учора, 8 червня, на Центральному й Південному залізничних вокзалах Києва встановили металошукачі та рентгено-телевізійні інтроскопи для перевірки вмісту багажу пасажирів.

Комплексну систему огляду встановлено для підвищення безпеки. У цьому Укрзалізниці допомагає сестринська компанія – Міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Учора, 8 червня, був її перший тестовий день, сьогодні  – перший робочий.

За словами Камишина, за вчорашній день пропустили 7 тисяч людей. Ввечері протягом 45 хвилин був на вході “затор”. Тож в “Укрзалізниці” просять пасажирів приходити за 30-40 хвилин до рейсу.

Зокрема голова “Пасажирської компанії” УЗ Олександр Перцовський зазначив, що це дозволить спокійно “пройти контроль, зайти на вокзал, випити каву або чай, сісти в поїзд та поїхати”.

Він додав: якщо пасажир поспішає на поїзд, який має незабаром вирушити, він може звернутися до чергових вокзалу, які перебуватимуть, зокрема, зовні будівлі. Вони допоможуть оперативно пройти контроль та вчасно потрапити на поїзд.

Службові собаки кінологічної служби “Борисполя” також допомагатимуть спеціалістам із безпеки проводити заходи з контролю.

За перший день тестової роботи зареєстровано 20 випадків спроб пронести на територію вокзалу заборонені речі. З них – шість випадків спроб пронести зброю, повідомив Перцовський.

“Після тестування ми йтимемо за пасажиропотоком. Київ генерує приблизно 65-70% пасажиропотоку. Тож працюватимемо відповідно до міст-мільйонників. У кожному вокзалі буде своя технологія, оскільки нам важливо не просто показово встановити рамки, а справді організувати режимну територію”, – повідомив Олександр Перцовський.

Читайте також

Із Броварів до Дарниці курсуватимуть човникові електрички – проєкт City Express. ВІДЕО
Як підліток допоміг зупинити наступ на Київ
У селі Перемога здав окупантам членів місцевої самооборони
Стан броварських підвалів і доступність до них: чи користуються люди укриттями?
Швеція допомагатиме відновлювати Великодимерську громаду
Замість зруйнованих будинків у Великодимерській громаді встановлять модульні
Про ситуацію з утилізацією продукції розбомбленого складу «заморозки» в Квітневому

Джерело: Трибуна – Бровари