П’ятий Міжнародний відкритий GR-форум відбувся у Стамбулі

image
2 Червня 2021, 18:52
Поділитися:

2 июня 2021 г. 18:41

П’ятий Міжнародний відкритий GR-форум щороку збирає найкращих фахівців з питань відносин з владою, урядових питань, лобіювання та адвокації з усього світу.Цього року глобальний форум GR відбувся 26 травня у Стамбулі.

Про це KV стало відомо з повідомлення організаторів заходу.

Слід визнати, що раніше Третій міжнародний форум GR відбувся у Києві в 2017 році. Четвертий міжнародний форум GR відбувся у Брюсселі (Бельгія) в 2018 році. Це підтверджує глобальний характер щорічного форуму та міцну міжнародну позицію головного організатора Форуму – Міжнародної асоціації фахівців урядових справ.

IV Міжнародний форум GR у Брюсселі (Бельгія) (11 жовтня 2018 р.)

Цього року глобальний форум GR відбувся 26 травня у Стамбулі, Туреччина. Незважаючи на пандемію COVID-19, щорічна подія була успішно організована відповідно до останніх турецьких карантинних правил. Метою заходу був розвиток співпраці з державними департаментами GR-фахівців, лобістами, юристами, політиками США, Туреччини, Греції, Індії, Ізраїлю, Румунії, України та інших країн. Цієї мети успішно досягли головні організатори Форуму – Міжнародна асоціація професіоналів у сфері відносин з владою та впливова європейська політконсалтингова агенція “SIC-Group”.

У якості спікерів та активних учасників дискусій із США, України та Туреччини взяли участь понад 40 професіоналів, серед яких Кендалл Коффі (топ-юрист США, прокурор Флориди у 1993-1996 роках), Фарук Актай, Сергій Клец, відомий американський лобіст Тім Шеллберг, впливовий політичний консультант Мустафа Огуз (Туреччина), народні депутати України Галина Янченко та Олександр Маріковський, Ердінч Мерт (Туреччина), доктор Еюп Вурал Айдін (Туреччина), Аяжан Утеуова (Казахстан), успішні GR-професіонали Самет Серташ, Фатіх Кайя, директор з корпоративних справ Мехмет Орген (Туреччина), культурний дипломат Юлія Гершун (Україна), Галина Хейло (президент Української асоціації платіжних систем), впливові підприємці Мохаммед Аділ Джейлан (Туреччина), генеральний директор “Міжнародних Авіаліній України” Євген Дихне, Білгін Халук (Туреччина), Ерхан Арслан, PR-професіонал Сітара Джабін, відомий український аналітик і публіцист Віктор Андрусів. Також Димитріс Константеллос (Греція), Сурьяпрабха Садасіван (Індія), Егон Чолакян (США), Сефа Гомденіз (Туреччина), Шейх Казибек Алтай Улі (Казахстан), український сільськогосподарський фахівець Василь Штендера взяли участь у Міжнародному форумі GR. Слід зазначити казахстанського PR-консультанта Юлію Челнокову, відомих українських громадських діячів Ірину Копаницю та Ганну Міщенко, українських політиків (Павла Полянського, Андрія Гордєєва, Яну Желябовську), впливових юристів (Сергій Лисенко, Анатолій Яровий), представників “IBOX Bank” (Юрій Сергієнко, Володимир Іванов, Дмитро Яковлєв, Віталій Зварич), політологів Лева Бондаренка та Андрія Бузарова, українського успішного журналіста Романа Бочкалу та багато інших.

в Телеграм

П’ятий форум GR – одна з найбільших спеціалізованих конференцій регіону. Головна особливість полягає в тому, що вона об’єднує не лише американських та європейських професіоналів, а й азіатських.

Катерина Одарченко – головний організатор V GR Форуму

Катерина Одарченко, як головний організатор V Міжнародного форуму GR, об’єднанала успішних фахівців GR та лобіювання з різних країн, що було підтвердженням регулярного обміну досвідом та впливу світових професіоналів на місцеві урядові структури. Міжнародна асоціація спеціалістів з питань державного управління та європейська політична консалтингова компанія “SIC-Group” зацікавлені у вдосконаленні світового співтовариства міжнародних професій та проведенні невдовзі більшої кількості міжнародних конференцій, круглих столів та щорічних форумів GR.

П’ятий форум GR – одна з найбільших спеціалізованих конференцій регіону. Головна особливість полягає в тому, що вона об’єднує не лише американських та європейських професіоналів, а й азіатських.

Кендалл Коффі, колишній прокурор США, Південний округ Флориди, визнав важливість об’єднання міжнародної GR-спільноти та розвитку лобізму в часи пандемії на Форумі: “Зараз надзвичайно гарний час поговорити про лобізм та GR. Ми не знали, що буде з бізнесом, правом, моделями державних відносин. Пандемія – це великий гніт. Здається, що всі сектори вижили, але деякі традиції переглядаються”. Це підтверджує успіх глобальної GR та лобістської спільноти, яка стикається зі світовою проблемою COVID-19, та об’єдналася на щорічному Форумі GR. Містер Коффі щорічно визнається одним із “Супер юристів” та “Найкращих юристів” Флориди.

Кендалл Коффі був доповідачем на V GR Forum

Відвідування Форуму американським професіоналом, який має багаторічну юридичну практику (пан Коффі виконував обов’язки голови Конференції Південного округу Федеральної судової комісії з висунення суддів штату Флорида), – чудова можливість для міжнародного співтовариства та аналізу сучасної GR та лобістської спільноти з точки зору пандемії COVID.

Тім Шеллберг, засновник і президент “Gordon Thomas Honeywell Governmental Affairs”, всесвітньо відомої фірми з питань відносин з владою та розвитку державного бізнесу, був одним з головних спікерів на Форумі. Пан Шеллберг використав понад 25 років професійного досвіду, світових контактів та знань глобальних державних установ для активного керівництва законодавчими проектами у понад 30 країнах та в США. Пан Шеллберг пояснив важливість та секрети GR та інструментів лобіювання в США. Президент “Gordon Thomas Honeywell Governmental Affairs” зізнався: “Найпотужнішим інструментом американського лобіювання є, очевидно, відносини. Відносини перейшли до відносин з владою”. Іншими словами, відносини з урядом – це незалежний сектор міжнародної політики. Глобальна співпраця між політиками та представниками неурядових організацій залежить від відносин з владою.

Тім Шеллберг був спікером на V GR Forum

Розвиток стейкхолдерів, професійний діалог, вміння управляти через соціальні мережі, зв’язки з громадськістю є важливими інструментами лобіювання та GR у США. Така сама тенденція помітна і для турецьких колег, які брали активну участь у панельній дискусії “Лобіювання в Туреччині”.

Самет Сертташ був доповідачем на V GR Форумі

Наприклад, турецький GR-професіонал Самет Сертташ, як модератор та спікер, обговорив важливий пункт зміни парадигми лобіювання в Туреччині за нової президентської системи. Пан Сертташ є директором з питань державних питань “Herbalife Nutrition”, головою дослідницького центру державної політики (KAPSAM) у Туреччині, головою центру харчової та сільськогосподарської політики (GIFT) та головою Асоціації харчових добавок та харчування Туреччини (GTBD) . Пан Сертташ визнав, що роль Президента зросла в новій політичній системі Туреччини. Це одна з основних причин для турецьких GR-професіоналів та лобістів вдосконалити власний професійний сектор та об’єднатись між собою для активної участі у вдосконаленні політичної системи Туреччини.

Представники “IBOX Bank”, які були зацікавлені у розвитку інструментів GR в Україні, взяли активну участь у Форумі. “IBOX Bank” – один із найвпливовіших та найпопулярніших банків в Україні. Іванов Володимир був переконаний у необхідності розвитку якісного діалогу між представниками банків криптовалют в Україні та адміністративною владою. Голова наглядової ради IBOX Bank Віталій Зварич впевнений, що представникам банків необхідно здійснювати максимальний вплив на протистояння між роздрібними торговцями та банками. Успішне виконання цього завдання допоможе знизити ціну взаємообміну, затвердити програми лояльності низки компаній і, відповідно, захистити інтереси українських громадян у банківському секторі.

Дмитро Яковлєв та Віталій Зварич – учасники V Міжнародного GR Форуму

Дмитро Яковлєв, керівник департаменту інновацій “IBOX Bank”, підтвердив важливість встановлення ринку криптовалют в Україні на законодавчому рівні. “IBOX Bank” – котрий є першим банком в Україні, який відкрив рахунок криптовалютної біржі “Binance”. Сергієнко Юрій, впливовий підприємець, визнав важливість розвитку коректних відносин з владою та їх затвердження на законодавчому рівні між банками та роздрібними торговцями як гарантію ефективної роботи українського бізнес-сектору. Чітко визначені права, пропозиції, обов’язки українських банків можуть створити міцну основу для подальшої роботи та розвитку всіх інших сфер України, включаючи бізнес. Робота “IBOX Bank” є досить впливовим на фінансовий вектор розвитку України, що впливає на економічну політику України.

V Міжнародний GR Форум відзначився підтримкою цілої низки провідних українських та європейських партнерів: “NordPresse”, “Lenta UA”, “СтопКор”, “Громадське радіо”, “АЛЛАТРА ТВ”, “Час перших”, “Business Woman”, “КиевВласть”, “Ліга.net”, “Delo.ua”, “Капитал”, “Grushevskogo.5” та багато інших.

Офіційний транспортний партнер Форуму глобального масштабу – МАУ, що забезпечив проведення події на найвищому рівні. Міжнародні Авіалінії України – провідний авіаперевізник України, одна з найуспішніших компаній даного сектору у Східній Європі. МАУ здійснює пасажирські і вантажні авіаперевезення за основними напрямками Україна — Європа, США, Близький Схід, країни СНД, Азія. Саме понад 25-річний досвід компанії є одним із чинників комфорту, яким вона забезпечує своїх споживачів сьогодні. Підтвердженням цього є прекрасні умови трансферу, які отримали учасники Міжнародного GR Форуму.

Серед українських та міжнародних партнерів GR Фoруму важливу роль у проведенні заходу відіграли: Українська торгово-промислова палата, Міжнародна асоція українських та турецьких бізнесменів (TUID), Український інститут майбутнього, Українська асоціація платіжних систем, Київська школа державного управління імені Сергія Нижнього, ArtRamus – амбасадор міжнародного руху “White Ribbon”, Інститут демократії та розвитку “PolitA”.

Тимур Чмерук – учасник Української асоціації професіоналів у сфері GR та лобізму

“Саме регулярний обмін досвідом, який організовує Українська асоціація професіоналів у сферах GR та лобізму спільно з Міжнародною асоціацією професіоналів у сфері відносин з владою (IGAPA) та Інститутом Демократії та Розвитку “PolitA”, є одним з дієвих інструментів виходу українського лобізму та GR на новий рівень” – вважає Тимур Чмерук.

Читайте: 26 мая в Стамбуле пройдет V международный ежегодный масштабный GR-форум 2021

Фото: надане організаторами заходу

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона