П’ятий день тривають пошуки 14-річного хлопця з Броварщини, який потонув в р. Десна

image
12 Червня 2019, 10:34
Поділитися:

До оперативно диспетчерської служби 21-ДПРЧ (м. Бровари) 08.06.2019 р. о 11 год. 20 хв. надійшло повідомлення про те що на річці Десна с. Рожни потонув хлопець 2004 р.н.

Про це видання «At Brovary» вже повідомляло в одній із публікацій.

На дану подію було направлено рятувальну станцію «Рожни» у кількості 2 чол. о/с на моторному човні, направлено АПД-2 21-ДПРЧ (м. Бровари) з моторним човном у складі 4 чол. о/с. та було залучено Київську обласну водолазну рятувальну станцію у кількості 2 чол. о/с для пошуку. В результаті сильної течії тіло потопельника не знайдено пошукових робіт продовжуються.

 

На сьогодні стали відомі деталі трагічного випадку. 

8 червня, родина з Броварського району відпочивала на березі річки Десна, відзначаючи день народження мами. Двоє синів віком 14 і 12 років відійшли від місця відпочинку родини приблизно на 200 метрів вверх за течією. Там неповнолітні вирішили перейти річку вбрід до острова посеред русла. При цьому старший хлопець послизнувся і почав тонути. Молодший брат кинувся його рятувати і сам почав тонути.

Ситуацію помітив з берега рибалка, 59-річний киянин. Він кинувся рятувати дітей, почергово підіймаючи їх над водою і намагаючись доправити до берега. В результаті вдалося врятувати меншого брата. Станом на 12.06.2019 р. пошуки 14-річного хлопця тривають. Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Поліція закликає громадян уважно і відповідально ставитися до відпочинку дітей біля води. Батькам і рідним неповнолітніх слід пояснювати їм правила поведінки на воді, не відпускати дітей далеко від себе, постійно тримати в полі зору. Бажано обирати для відпочинку спеціально обладнані місця, уникати місць з необстеженим дном, оскільки там можуть виявитися небезпечні перешкоди (тверде дно, уламки будівельних свай, металеве сміття тощо). У разі підозри на нещасний випадок слід негайно повідомити рятувальників та поліцію.

У вівторок, 11.06.2019 року з метою запобігання загибелі людей на воді та профілактики порушень правил безпечного поводження на водних об’єктах, працівниками Броварського РУ ГУ ДСНС України у Київській області, спільно з представниками відділу з питань надзвичайних ситуацій Броварської РДА проведено рейд стихійних місць відпочинку по річці «Десна» Броварського району.

 
В ході проведення рейду відпочиваючим доводились основні причини загибелі людей на водних об’єктах та правила безпечної поведінки і способи надання допомоги потерпілим на водоймах.
Дорослим рекомендували регулярно проводити роботу з дітьми, розповідаючи про правила безпечної поведінки на водоймах, та не відпускати дітей без нагляду до водоймищ.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed