П’ять років без Дмитра Янченка… Як в столиці та рідних Броварах вшановували пам’ять Воїна-Янгола (ВІДЕО)

image
4 Лютого 2020, 12:38
Поділитися:

3-го лютого 2020 року броварчани вшановували пам’ять загиблого 25-річного Воїна-Янгола ДМИТРА ОЛЕКСАНДРОВИЧА ЯНЧЕНКА, який рівно п’ять років тому в 2015 році загинув від уламку ворожого снаряду під Дебальцево.
Ще з ранку, мама Дмитра – Янченко Наталя Семенівна, разом з друзями та побратимами сина відвідали Міністерство Оборони України, де вшановували пам’ять всіх загиблих 3-го лютого різних років.
На території Міністерства оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України.

 

У заході взяли участь родичі загиблих захисників, представники керівництва Міноборони України, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства та Генерального штабу ЗС України, курсанти Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка, військовослужбовці Київського гарнізону.

Дзвін Пам’яті пролунав дев’ять разів …

Цього дня у 2015 році внаслідок збройної агресії РФ на Сході нашої держави загинули:

Солдат МАЖУГА Микола Анатолійович.
Молодший сержант СЕЛИЩЕВ Олексій Сергійович.
Солдат ТОКМАКОВ Сергій Юрійович.
Солдат ЯНЧЕНКО Дмитро Олександрович.
Солдат СНІЖОК Ігор Сергійович.

У цей день у 2016 році віддав життя, захищаючи Україну від російського агресора, солдат КОЗОРОЗ Леонід Едуардович.

У 2017 році внаслідок збройної агресії РФ загинули:

Солдат ГОРКУН Роман Владиславович.
Капітан ЗАРЕМСЬКИЙ Анатолій Сергійович.
Капітан КАМІНСЬКИЙ Маріс Айдинович.

Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели Пам’яті.

Вже о 12:00 родичі, друзі, побратими, сусіди, волонтери, журналісти та просто небайдужі люди прийшли на кладовище, що в м. Бровари по вул. Онікієнка, аби вшанувати пам’ять Янченка Дмитра, який віддав своє життя на Сході країни заради нашого щасливого майбутнього. 

 
Журналісти видання «AT BROVARY» мали надію побачити і міського голову Ігоря Сапожка. Але з керівництво міста ми помітили тільки заступника мера Резніка О.В., керуючого справами виконкому Кузнєцова К.В. та радника міського голови по справам АТО Корнета В.В.

 
Підтримати маму – Наталю Семенівну, та вшанувати пам’ять її сина також прийшли: Ірина Голуб – дружина Аркадія Голуба (м. Бровари), Світлана Габор – мати Олега Габора (м. Іванків) та Світлана Онікієнко – дружина Олега Онікієнка (м. Бровари). Аркадій Голуб, Олег Габор, Дмитро Янченко та Олег Онікієнко – Воїни-Янголи, які загинули за нашу Батьківщину.

 
Шана Дмитру Янченку розпочалась зі слів-молитви військового капелана Володимира Вшивкіна, який особисто знав Дмитра та який поділився приємними про нього згадками.
Потім священу молебень провів священик Церкви Пресвятої Богородиці, яка закінчилась покладанням квітів на могилу броварчанина Янченка Дмитра Олександровича.

 

Загалом віддати шану Воїну-Янголу Дмитру Янченку прийшло біля тридцяти чоловік.
Після кладовища Янченко Наталя Семенівна запросила всіх бажаючих на поминальний обід, на якому кожний присутній згадав Діму, як доброго, веселого та мужнього хлопця.
Минуло п’ять років… Але Дмитро завжди залишиться в серцях кожного, хто його знав… Залишиться завжди усміхненим 25-річним хлопцем…

Більше фото ТУТ

 

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed