П’яний в’їхав у зупинку та вбив жінку: в Броварах засудили поліціянта | Трибуна

image
11 Вересня 2020, 18:10
Поділитися:

 Броварський міськрайонний суд Київської області визнав винним та засудив до трьох років позбавлення волі колишнього правоохоронця Романа Філатова.

Нагадаємо, що 26-го вересня минулого року в м. Бровари п’яний правоохоронець в’їхав у зупинку громадського транспорту в районі «Автошкола», збив подружню пару та велосипедиста. Жінка загинула на місці, її чоловік отримав тяжкі травми, велосипедист – легкі тілесні ушкодження.

 У Броварах на «Автошколі» п’яний поліціянт в’їхав у зупинку: загинула жінка. ФОТО 

Рішення суду опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Рішення суду ДТП АвтошколаРішення суду ДТП АвтошколаРішення суду ДТП Автошкола

У рішенні суду йдеться, що обвинувачений їхав на автомобілі з польськими номерними знаками з швидкістю близько 135 км/год. Він не впорався з керуванням, з’їхав на тротуар та здійснив наїзд на трьох людей.

Сам Філатов у судовому засіданні вину визнав частково, підтвердивши, що в той день пив спиртне. Рухався зі швидкістю 70-80 кілометрів на годину, але дорога була слизькою після дощу.

Зі слів обвинуваченого, він намагався обігнати інший автомобіль і не впорався з керуванням, у результаті чого і трапилася аварія.

Роман Філатов покаявся та просив не позбавляти його волі, оскільки має намір одружитися, влаштуватися на роботу та зможе матеріально допомагати потерпілим.

У день аварії пресслужба Департаменту поліції охорони повідомила, що затриманий  – житель Броварів і працював у них два роки. У рішенні суду йдеться, що правоохоронець уже безробітний.

На думку суду, вину обвинуваченого доводять покази синів загиблої жінки та постраждалого чоловіка, велосипедиста, колишніх товаришів по службі Філатова, з якими він розпивав спиртні напої в день аварії. А також результати токсикологічної експертизи, згідно з якою в крові обвинуваченого виявлено алкоголь у концентрації 0,73 проміле.

Збив насмерть жінкуЗбив насмерть жінку

Тож суд вирішив, що вина Філатова повністю доведена та позбавив його волі на три роки.

Суд задовольнив цивільні позови про відшкодування матеріального і морального збитку потерпілим на загальну суму понад 1 млн 200 тис грн, у тому числі, понад 10 тис. грн витрачених на проведення експертиз

Рішення суду не вступило в законну силу. Адвокати Філатова або прокурори можуть оскаржити його в апеляційній інстанції протягом 30 днів.

Один із адвокатів обвинуваченого, який заперечував проти публікації свого прізвища, у коментарі виданню «Ґрати» сказав, що захист поки не вирішив, чи буде подавати апеляцію. Інші деталі судового процесу коментувати не став, посилаючись на те, що не отримав дозволу від клієнта.

До вступу вироку в силу Роман Філатов перебуватиме в слідчому ізоляторі.

Читайте також:

ДТП на «Автошколі»: у крові водія-поліціянта виявлено майже 2 проміле алкоголю. ВІДЕО (18+)

Смертельне ДТП на зупинці «Інтернат»: працівник поліції наїхав на пішохода прямо на «зебрі»Спроба вбивства в Княжичах: замовник і виконавці постануть перед судомЛюдина загинула, автівка згоріла, ще 5 машин зім’яло: масштабне ДТП на Об’їзній Броварів. ФОТО. ВІДЕОДТП під Гоголевом: серед двох загиблих – 9-річна дівчинка, 7-річний хлопчик  – у комі.

Перегляди публікації: 3

Джерело: Трибуна – Бровари