Петиція до влади Києва з закликом не перейменовувати Повітрофлотський проспект на проспект ЄС набрала потрібну кількість голосів

image
4 Жовтня 2023, 11:56
Поділитися:

4 жовтня 2023 г. 11:43

За два дні петиція з закликом перейменувати Повітрофлотський проспект на честь Повітряних сил, а не на проспект Європейського Союзу, як того хоче столичний мер Віталій Кличко, набрала більше 6 тис. голосів, необхідних для її розгляду.

Про це KВ стало відомо з петиції №12553, розміщеної на сайті Київради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно петиції, яка закликає місцеву владу не позбавляти киян права вибору вшанувати подвиг Повітряних сил Збройних сил України і не перейменовувати Повітрофлотського проспекту на проспект Європейського Союзу за майже два дні набрала необхідну кількість голосів – більше 6 тис.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як раніше інформувала KВ, депутат Київської міської ради Ксенія Семенова просить підтримати петиції, якою пропонується перейменувати Повітрофлотський проспект на честь Повітряних сил, а не на проспект Європейського Союзу, як того хоче столичний мер Віталій Кличко.

Автор петиції депутатів Київради, голів фракцій та постійних комісій:

відкликати поданий Віталієм Кличком проект рішення, який пропонує перейменувати Повітрофлотський на проспект ЄС всупереч волі громади Києва;

не ухвалювати жодних рішень стосовно перейменування Повітрофлотського проспекту до завершення повторного рейтингового голосування у Києві Цифровому, передбаченого рішенням Київради про особливу процедуру перейменувань;

обов’язково залучити до розгляду цього питання на комісіях та на пленарному засіданні Київради військовослужбовців Повітряних Сил ЗСУ, які запропонували перейменування Повітрофлотського проспекту на честь героїв Повітряних Сил ЗСУ і не ухвалювати жодних рішень з цього питання без їхньої участі. Повага до тих, хто захищає небо над нами — це найменше, що може і зобов’язана зробити Київрада.

Читайте: Депутат КМР Семенова просить підтримати петицію щодо перейменування Повітрофлотського проспекту та вшанувати героїв

Нагадаємо, в червні Київська міська рада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський. За таке перейменування проголосували кияни в додатку “Київ Цифровий”. Натомість в КМР “За” проголосували лише 23 депутати, чого недостатньо для прийняття рішення за основу.

Читайте: Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський

У вересні мер столиці Віталій Кличко зареєстрував у Київській міській раді проект рішення, яким пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу.

Читайте: Кличко пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона