Перший заступник Кличка відвідав лікарню: стали відомі причини

image
22 Жовтня 2019, 15:42
Поділитися:

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник зробив щеплення від грипу та закликав киян брати з нього приклад. Він заплатив за французьку вакцину, що захищає від 4 штамів вірусу 292 гривні 50 копійок. Адже щеплення від грипу не входить у перелік обов’язкових, а тому відповідні вакцини не закуповуються з бюджету.

Микола Поворозник з’явився у поліклініці № 1 Шевченківського району разом із директоркою Департаменту охорони здоров’я Валентиною Гінзбург, яка вакцинувалася раніше.

Спочатку перший заступник голови КМДА пройшов огляд у сімейного лікаря. Йому виміряли артеріальний тиск, температуру, прослухали легені та направили до процедурного кабінету. Микола Поворозник повідомив «Вечірньому Києву», що невдовзі робити щеплення від грипу приїде мер Віталій Кличко.

– Вакцинація – єдиний ефективний метод захисту від грипу. У європейських країнах щеплення роблять більше 90% громадян. І я особисто впевнився у цьому з власного досвіду та досвіду своєї родини. Ми вакцинуємося вже не перший рік і хвороба нас оминає, розповів Микола Поворозник.

За його словами, процедура дуже проста. Щоб вакцинуватися від грипу, Поворозник записався на прийом до сімейного лікаря за допомогою системи Helsi. Потім оплатив вакцину в аптеці.

– Саму вакцину доставлять до кабінету для щеплень, тож вам не доведеться піклуватися про правильне транспортування препарату. До того ж, вакцинуючись в умовах медичного закладу, ви будете впевнені, що препарат зберігався з дотриманням «холодового ланцюжка», а щеплення проведено професійно, – наголосив Микола Поворозник.

Він зауважив, що наразі щеплення від грипу проводиться вакциною «ВАКСІГРИП ТЕТРА» та «ДжіСі Флю». Медична складова (огляд лікаря, консультація, сама маніпуляція) – безкоштовна. 

 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ