Перший транш макрофіну від ЄС в розмірі 3 млрд євро надійшов на рахунки, – Шмигаль

Перший транш макрофіну від ЄС в розмірі 3 млрд євро надійшов на рахунки, – Шмигаль
17 Січня 2023, 20:14
Поділитися:

17 січня 2023 г. 20:10

Україна та Європейський Союз (ЄС) підписали Меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким наша держава отримає 18 млрд євро у 2023 році. Перший транш, за словами очільника виконавчої влади, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля (на фото), – 3 млрд євро – надійшов на рахунки України.

Про цеKВ стало відомо з промови Дениса Шмигаля на засіданні КМУ 17 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“”Ці кошти необхідні, зокрема, для виплат пенсій, зарплат, соціальних допомог. Дякуємо нашим європейським друзям”, – сказав Шмигаль.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він також зазначив, що наразі Україна готується до зустрічі з делегацією Єврокомісії на чолі з пані Урсулою фон дер Ляєн, яка 2 лютого прибуде до Києва для міжурядових консультацій.

Як повідомив Прем’єр-міністр, Україна надалі буде рухатися в напрямку “промислового безвізу” (угода АСАА), приєднання до Єдиного роумінгового простору ЄС, інтеграції в єдиний простір платежів у євро (SEPA). А також буде домовлятися щодо продовження безмитного ввезення українських товарів до Європи.

Читайте:Від початку війни Україна отримала від міжнародної спільноти 30 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, – Шмигаль

Фото: Урядовий портал

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона