“Перший пішов”: у центрі Борисполя почали рубати ялини

image
7 Липня 2023, 19:59
Поділитися:

Першу із семи ялин на вул. Героїв Небесної Сотні (біля будівлі колишнього райуправління освіти), запланованих до видалення на засіданні виконкому минулого понеділка, почали зрізувати.

Нагадаємо, на прохання “Вістей” ці та інші ялини в центральній частині міста оглянув фахівець науково-дослідного центру “Зелена Клініка”, що спеціалізується на лікуванні фітопатологій рослин, в тому числі хвойних дерев. Він повідомив, що дерева вражені грибковим захворюванням і порадив не спішити з видаленням, а почекати весни та спробувати врятувати хоча б деякі з хворих ялин. 

Після публікації матеріалу про обстеження дерев та висновків експерта у коментарі газеті “Трудова Слава” начальник ГУ ЖКГ Микола Корніяка зазначив, що він “не виключає залучення фахівців профільних установ” для лікування ялин та запевнив, що у КП “ВУКГ” теж є відповідний фахівець, що опікується зеленими насадженнями громади. 

Втім, виконавчий комітет все-таки вирішив видалити дерева. У рішенні від 3 липня говориться, що рішення прийняте на підставі, зокрема, акту обстеження зелених насаджень. 

Нагадаємо, крім 7 ялин, рішення виконкому від 3 липня передбачає видалення ще 44-х дерев на вулицях Героїв Небесної Сотні, Шухевича (Кошового), Верхній Вал (біля колишнього земельного відділу) та за іншими адресами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама