Перший дзвоник — для вітань!

image
12 Вересня 2020, 19:12
Поділитися:

У школярів і вчителів після карантину і тривалих літніх канікул нарешті довгоочікувана зустріч! Як зробити її урочистою, радісною в умовах пандемії? Очевидно, все має бути по-новому. У Вишгородській спеціалізованій школі «Сузір’я» зробили це красиво, весело й дотепно. Лінійки для першачків та одинадцятикласників з веселою руханкою, українським вальсом, танцем випускників… Розваги, квести просто неба, уроки-мандри, екскурсії, віртуальні подорожі… Море квітів, посмішок, вражень і жодних обіймів. Перший дзвоник пролунав!

У зв’язку з карантинними обмеженнями у НВК «ВРГ «Інтелект» – ЗОШ І ступеня» не проводили традиційної лінійки, але першовересневий дзвінок пролунав, запросивши на навчання 1560 учнів, серед яких 195 першокласників. Саме для них та їх батьків заступник директора Людмила Бондарчук та педагог-організатор Світлана Бельченко підготували та провели шкільне родинне свято.
«Було багато посмішок та гарних побажань, побоювань і сподівань, а у дітей – ще й багато екскурсій. Вони встигли відвідати Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» (щиро вдячні працівникам музею та директору Івану Віковану за змістовні екскурсії); Національний парк «Межигіря», де насолоджувалися яскравою природою; Співоче поле з унікальною виставкою квітів; покататися по Дніпру на теплоході; провести уроки, присвячені року математики та життєвим цінностям; взяти участь у козацьких змаганнях (спасибі педагогу Любові Юрченко). І, звичайно, говорили про правила поведінки та дотримання санітарно-гігієнічних умов, — розповіла директор закладу Інна Шубко. — Перше вересня — справжнє Всенародне свято мудрості, доброти, людяності, любові та підтримки!»

Цьогорічне свято Першого дзвоника у Вишгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, як і у більшості закладів освіти, розпочалося в дещо незвичних умовах. З особливим трепетом готувалися переступити поріг школи 114 першокласників. Перший день у школі запам’ятається їм назавжди, адже вони стали частиною великої шкільної родини. Святкова зустріч для них відбулася на майданчику просто неба. Директор школи Олег Тимченко радо привітав першокласників і побажав їм бути допитливими, активними, не боятися труднощів. А непосидючий Шкідник додав трохи гумору, веселощів та жартів.
Для одинадцятикласників Свято знань було сповнене теплого суму, адже воно — останнє у рідній школі.
Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти та науки, усіх наших учнів об’єднала тема першого уроку, спрямованого на формування нової культури поведінки, навчання та перебування у закладі освіти з урахуванням епідеміологічної ситуації, — «Культура здорового способу життя в нових обставинах».
Шановні колеги, учні, батьки! Здоров’я вам, терпіння, натхнення та творчої наснаги в цей нелегкий час! Вдалих стартів! Омріяних перемог!
Адміністрація школи

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород