Першу справу про зґвалтування та вбивство цивільного військовослужбовцем рф направлено до суду

image
30 Травня 2022, 15:53
Поділитися:

30 травня 2022 г. 15:48

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни. В березні під час окупації Броварського району п‘яний військовослужбовець разом із іншим окупантом вбив цивільного та декілька разів зґвалтували його дружину.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова – військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебско-Новгородскої дивізії зс рф”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За її словами, Київська обласна прокуратура і СБУ встановили, що в березні під час окупації Броварського району рашист увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря. П’яний військовослужбовець разом із іншим окупантом, одразу ж після вбивства декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю і насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч.

“Навіть попри те, що обвинувачений наразі не в наших руках, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом”, – запевнила Венедіктова.

Вона закликала всіх, кому відома додаткова інформація про причетність цього військовослужбовця до інших воєнних злочинів – сповіщати на єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

Нагадаємо, на початку березня в Київській області під час окупації села на Броварщині військовослужбовець рф застрелив господаря одного із будинків та здійснив наругу над 34-річною дружиною вбитого. Правоохоронці повідомили, що під час проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено особу ґвалтівника.

Додамо, 23 травня Солом’янський райсуд Києва завершив розгляд справи військового рф щодо вбивства мирного жителя Сумщини. Це перший суд над рашистом, обвинуваченим у вбивстві беззбройного цивільного.

Читайте: У Києві суд призначив довічне військовому рф Шишимаріну за вбивство мирного мешканця

Фото: УНІАН

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона