Перші заклади освіти у Макарівській громаді отримали фінансову автономію

image
12 Січня 2022, 12:43
Поділитися:

З 1 січня 2022 року фінансово автономними стали Кодрянський, Колонщинський, Копилівський ліцеї та Макарівський ліцей № 2.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на допис Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

На початку грудня 2021 року Макарівський селищний голова провів робочу нараду з начальником Відділу освіти, молоді, фізичної культури і спорту Іриною Волощенко та директорами закладів загальної середньої освіти, на якій обговорили питання фінансової автономії закладів освіти.

А вже 5 січня 2022 року Відділ освіти, молоді, фізичної культури і спорту провів нараду для керівників та бухгалтерів фінансово автономних закладів з метою обговорення порядку ведення самостійного бухгалтерського обліку з покроковим алгоритмом дій. Так, фінансово автономними стали Кодрянський, Колонщинський, Копилівський ліцеї та Макарівський ліцей № 2.

Фінансова автономія надає більше можливостей для шкіл використовувати власні кошти на формування структури закладу та штатного розпису, встановлення доплат, надбавок, премій, оплату ремонтних робіт у закладі, оплату підвищення кваліфікації педпрацівників.

Повну фінансову автономію мають школи, наприклад, у Бельгії, Латвії, Данії і Швеції. Вони мають повну свободу у використанні бюджетних коштів, які отримують у вигляді субвенцій.

Більше про фінансову автономію та список джерел, з яких освітній заклад може отримувати фінансування інформаційне агенство “MKV” писало раніше.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело