Перші «розумні зупинки» запрацюють 8 серпня, на Порошинці вже «показує» інтерактивне табло і є Wi-Fi

image
7 Серпня 2019, 21:41
Поділитися:

Нові зупинки маршруток із таблом, яке показує час очікування автотранспорту, безкоштовним Wi-Fi та гніздами для підзаряджання гаджетів уже завтра мають бути повністю змонтовані та запущені на «Порошинці» та «Терміналі». Наразі тривають завершальні роботи. Табло і Wi-Fi уже запрацювали на зупинці навпроти «Сільпо». За 2-3 місяці обіцяють відкрити ще дві розумні зупинки: біля «Варуса» на майдані Свободи та коло «Епіцентру».

Нагадаємо, конкурс на встановлення розумних зупинок ще в березні виграла ТОВ «Дозор Україна». Це саме та компанія, яка ввела броварський транспорт у свій сайт і мобільний додаток «Дозор» задля надання можливості всім охочим відслідковувати пересування маршруток. У межах зобов’язань фірма має встановити в місті загалом 4 інформаційних табло.

Завдяки інформації про рух маршруток, яка надходить до системи з автотранспорту за допомогою GPS-трекерів, на табло розумних зупинок вказується прогнозований час очікування мікроавтобуса, повідомляють у «Дозорі» та в управлінні будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту Броварської міської ради. Перше таке табло вже запрацювало на «Порошинці».

На зупинці навпроти «Сільпо» уже запрацював і Wi-Fi, до якого нам вдалось підключитись одразу та на пряму – без підтверджень на сайті, як це часто буває для публічних мереж.

Однак обіцяних розеток для заряджання гаджетів на «Порошинці» поки нема. Загалом, помітно, що зупинка змонтована ще не повністю. До того ж, довкола не до кінця облаштована тротуарна плитка, асфальт тощо.

Варто зазначити, що як і в додатку та на сайті, так і на зупинці вказано нові маловідомі номери маршруток без дублювання традиційними. На «Порошинці» ходить дві – №№ 404 (783) та 330 (702).

Як розповів комерційний директор ТОВ «Дозор Україна» Андрій Умінський, дублювати нумерацію не планують, адже компанія вказує дані із серверів обладміністрації. Однак, можливо, в майбутньому на зупинках встановлять карти, на яких будуть зазначені маршрути.

Другу зупинку – «Термінал» – облаштовують навпроти «Бровархофа» по вул. Київська. Увечері 7 серпня робітники ще монтували табло. Wi-Fi і розетки для підзаряджання гаджетів там поки не працюють.

Усі роботи над обома зупинками Андрій Умінський обіцяє завершити до завтра, 8 серпня. Він також вказує, що ще дві розумні зупинки «Дозор» відкриє через 2-3 місяці – по вул. Гагаріна навпроти «Варуса» та по вул. Київська біля «Епіцентру». Усі 4 зупинки розміщені чи будуть розміщені в напрямку руху маршруток до Києва.

Так виглядає нинішній павільйон на зупинці “5 школа” біля “Епіцентру”. Згодом тут має з’явитися “розумна зупинка”

Варто зауважити, що зупинка «Термінал», облаштування якої саме закінчують, встановлена за вул. Симона Петлюри в бік Чернігова. Тобто, в місці, де не зупиняється жодна із внутрішньоміських маршруток і жоден мікроавтобус напрямку «Бровари – Київ».

Як розповіла керівниця УБЖКГІТ Світлана Решетова, ці два місця під розумні зупинки обрали через те, що на них узагалі немає зупинних павільйонів. На «Порошинці» раніше павільйон встановив магазин «Сільпо», і згодом свою зупинку прибрав.

Отож, наразі на табло зупинки «Термінал» інформація про маршрутки не відображатиметься, але в майбутньому там буде інформація про час очікування автобусів, які їдуть із інших населених пунктів Чернігівською трасою в напрямку столиці, каже Світлана Решетова: із Зорі, Великої Димерки, Калинівки тощо.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари