Перші «розумні» зупинки заплановано встановити біля «Сільпо» та МКЦ «Прометей»

image
14 Березня 2019, 20:15
Поділитися:

Бровари визначилися із фірмою, яка впроваджуватиме в нашому місті єдину систему управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування. ТОВ «Дозор Україна», яке перемогло в конкурсі, у рамках інвестиційного зобов’язання протягом двох років власним коштом обіцяє встановити дві «розумні» зупинки громадського транспорту та 4 електронних табло. 

4 лютого цього року виконком затвердив  Порядок проведення  конкурсного відбору суб’єктів господарювання для впровадження єдиної міської системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування в м. Бровари, а також  склад конкурсної комісії.

12 лютого з цього приводу було оголошено конкурс на визначення переможця, а  через місяць, 12 березня, відбувся сам конкурс. Цього дня на сайті міської ради  з’явилося повідомлення про засідання конкурсної комісії, яка розглянула пропозиції трьох учасників.

Світлана Решетова

Як повідомила журналістам «Трибуни» начальниця управління ЖКГ, інфраструктури і транспорту Світлана Решетова, участь у конкурсі взяли:

 ТОВ «Дозор-Україна»
 ТОВ «Айті Іновації»
 ФОП «Хохлова Галина Іванівна»

За  інформацією начальниці, під час розкриття конвертів та перегляду конкурсної документації з’ясувалося, що ФОП «Хохлова Г.І» надало не повний її перелік, тож до участі в конкурсі  ФОП не допустили. Змагалися між собою дві житомирські фірми: «Дозор Україна» та «Айті Іновації».

Кожне з товариств презентувало свої пропозиції систем GPS-моніторингу пасажирського транспорту та обладнання «розумних» транспортних зупинок. Одним із критеріїв оцінювання  була можливість підключення до автоматизованої системи оплати проїзду – електронного квитка. Із сумою в 138 балів перемогло  ТОВ «Дозор Україна». «Айті Іновації» отримали від конкурсної комісії  лише 105 балів.

ТОВ «Дозор Україна»: засновник – Володимир Умінський, керівник – Мирослав Горбишен. Фірма зареєстрована у липні 2009 р. у м. Житомир на проспекті Незалежності. Основний вид діяльності – оптова торгівля запасними частинами і приладдям для автомобілів. Статутний капітал – 1 тис.грн.

За словами начальниці управління, інвестиційна пропозиція переможців включає  будівництво двох павільйонів-зупинок громадського транспорту та встановлення 4-х електронних табло, які фірма обіцяє облаштувати в Броварах власним коштом протягом 2-х років.

Облаштування однієї «розумної» зупинки  обійдеться  фірмі в 120 000, 00 грн, а одного табло – в 60 000,00 грн. Перші  зупинки  заплановано встановити біля «Сільпо» та МКЦ «Прометей». До моменту їх облаштування, місто має підвести до зупинок  електроенергію та  Інтернет.

Угоду з переможцем в управлінні  ЖКГ, інфраструктури і транспорту обіцяють укласти вже найближчим часом. У свою чергу ТОВ «Дозор-Україна» має укласти угоди з броварськими перевізниками про облаштування маршрутних автобусів GPS-навігаторами. Послуга моніторингу пасажирського транспорту обійдеться перевізникам  у 140 грн на місяць.

Як зазначено на сайті міської ради, мета встановлення «розумних зупинок» – це, насамперед, забезпечення комфортного очікування пасажирами громадського транспорту. Чиновники обіцяють, що зупинки матимуть сучасний дизайн, будуть обладнані розетками для підзарядки мобільного телефону та безкоштовним Wi-Fi, електронним табло, на якому міститимуться дані:
– прогнозований час очікування транспортних засобів на зупинці;
– напрямок слідування за маршрутом;
– час прибуття згідно розкладу.

В управлінні зазначають, що ТОВ «Дозор Україна» має практику встановлення «розумних зупинок» в  Житомирі, Білій Церкві,  Івано-Франківську, Чернігові, Ковелі, Хмельницькому, Ужгороді, Рівному, Запоріжжі та інших містах України.

Якщо «Дозор Україна» спрацюється з Броварами, – продовжуватиме надавати послуги з обслуговування моніторингу пасажирського транспорту та отримає можливість розміщення сіті-лайтів. Місто ж надалі самотужки продовжить встановлення «розумних зупинок». Як зазначає Світлана Решетова, це лише старт у Броварах «розумних зупинок», які покликані зробити  в нашому місті транспортну мережу зручною для пасажирів та вигідною для перевізників.

У свою чергу броварчани вказують, що  в нашому місті варто спочатку вирішити проблему громадського транспорту, який в своїй більшості «зношений» та небезпечний для життя, а тоді вже думати про «розумні зупинки».

Фото – авторки та із сайту Броварської міськради

Джерело: Трибуна Бровари