Перші 114 «пішли»: усі дерева, які можуть нести небезпеку, – видалять

image
13 Серпня 2019, 21:50
Поділитися:

Рішенням виконкому від 13.08.2019 р. надано дозвіл на видалення 114 дерев. Де саме і чому зріжуть значну кількість дерев – читайте далі в матеріалі.

Найбільшу кількість дерев зріже КП «Бровари-Благоустрій»:

у парку «Приозерний» – 56 дерев різних порід;
на території скверу Т.Г. Шевченка – 5 дерев різних порід:
біля будинку на вул. Київській, 272 – 1 липу;
на вул. Київській, 300-В – 7дерев різних порід;
на вул. Київській, 298-А – 9 дерев різних порід;
між будинками 65 і 67 на вул. Короленка – 3 дерева різних порід;
біля будинку на бульв. Незалежності, 6-А – 1 вишню;
на вул. Я. Мудрого, при вході в новозбудований стадіон у парку «Перемога» – 12 дерев;
біля будинку на вул. Короленка, 55 – 1 грушу.

Сухе нбезпечне дерево в парку «Приозерний»

Сухі берези в парк «Приозерний»

Зовсім молоді хвойні дерева в «Приозерному» всохли

Каштан у парку ім. Т.Шевченка не пережив кронування

Це дерево вже не врятувати

Дозвіл на  видалення дерев отримали ще дві юридичні особи: ОСББ «Орбіта-Бровари» дозволили зрізати 2 дерева різних порід на прибудинковій території на бульв. Незалежності, 6 та казенному підприємству «Кіровгеологія» – 17 пірамідальних тополь, які ростуть уздовж виробничого приміщення по вул. О. Білана, 6.

На запитання присутніх щодо необхідності зрізання значної кількості дерев, Ігор Сапожко пояснив, що протягом місяця в Броварах два буревії звалили велику кількість дерев. На щастя, ніхто не постраждав. Позаяк міська адміністрація несе відповідальність за життя, здоров’я людей та збереження майна, усі дерева, які можуть нести небезпеку, поступово видалять, повідомив міський голова.

Протягом цього літа щонайменше тричі траплялися негода, у результаті якої падали дерева: наприкінці червня і нещодавно, в серпні, коли  на вул. Грушевського, 3, Переяславський шлях,  Броварської сотні, 3;  П.Калнишевського, 1 буревій одразу завалив 10 дерев.

«Ми уважно слідкуємо за деревами, які ростуть на загальноміський території. Наприклад, береза дуже швидко стає трухлявою, тому, якщо її верхівка всихає, знаємо, що дерево дуже скоро буде небезпечним, –  розповідає  директор КП «Бровари-Благоустрій» Олександр Галицький. – Особливо уважно слідкуємо за деревами висотою понад 30 метрів та із широкою кроною: навіть якщо дерево здорове, воно має «велику парусність» та може бути небезпечним під час буревію. Є дерева, які за породою не кронуються, тому їх однозначно доведеться зносити. У першу чергу намагаємось запобігти падінню дерев у житловій зоні, біля будинків, закладів освіти».

Нагадаємо, нещодавно чиновники повідомили про залучення підрядної організації для знесення особливо високих та складних дерев. Однак 114 дерев, які затверджено виконкомом на видалення, до таких не стосуються. Але Олександр Галицький запевнив, що роботи із знесення «складних» дерев накопичилось чимало і її варто виконувати, не очікуючи збитків або нещасних випадків.

Найближчим часом «Трибуна» опублікує матеріал про те, що в місті вдалось змінити в плані зелених насаджень. Навряд чи нинішні зусилля влади щодо озеленення компенсують втрачені дерева, але зусилля вкрай важливі, з огляду на кількість знесених дерев за останні 3 роки.

Ангеліна Козлова

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари