Перша черга будівництва Національного військового меморіального кладовища буде здана до кінця 2023 року, – Мінветеранів

Перша черга будівництва Національного військового меморіального кладовища буде здана до кінця 2023 року, – Мінветеранів
11 Вересня 2023, 19:02
Поділитися:

11 вересня 2023 г. 19:02

Національне військове меморіальне кладовище (НВМК) на Київщині розпочали будувати: як повідомило Міністерство у справах ветеранів України (Мінветеранів), “технічно і документально” роботи розпочалися. Безпосередньо саме будівництво планується розпочати “чим скоріше”, а здачу першої черги, щоб проводити поховання полеглих Героїв, здійснити до кінця 2023 року.

Про цеKВ дізналася з повідомлення Міністерства у справах ветеранів Україні 11 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Технічно і документально роботи розпочалися. Було отримано низку технічних умов щодо проектування Національного військового меморіального кладовища. Безпосередньо саме будівництво плануємо розпочати чим скоріше. І здачу першої черги для того, щоб проводити поховання наших полеглих Героїв – до кінця 2023 року”, – розповів перший заступник міністра Олександр Порхун.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Олександр Порхун нагадав, що у серпні Кабмін прийняв постанову про реалізацію експериментального проєкту щодо проектування Національного військового меморіального кладовища (НВМК) на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області.

Ми ж нагадаємо, що це не збігається з попередніми планами влади: навесні вони були геть іншими.

А у вересні 2023 року група нардепів зі “Слуги народу” внесла до Верховної Ради проект закону, який дозволяє проектування НВМК взагалі без одержання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок та деяких інших важливих норм чинного законодавства.

Читайте: “Слуги народу” пропонують Раді дозволити будувати НВМК на Київщині без містобудівних обмежень

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона