Перша авторська композиція «Мавка» від Світонії (відео)

image
31 Січня 2020, 13:07
Поділитися:

«Світлана Под’якова – моє паспортне ім’я, а Світонія – сценічне», – так представилася симпатична білявка, коли ми зустрілися з нагоди презентації її першого авторського продукту для міської та української аудиторії — музичної композиції «Мавка».

За фахом вона економіст, але багато років успішно працює менеджером столичної туристичної фірми. Зізнається, що любить організовувати собі відпочинок не на екзотичних островах, а в себе вдома – в устаткованій за власний кошт міні-студії, де народжуються її авторська музика і пісня. Це творчість в стилі етно з елементами хіп-хопу: магічна, дещо чаклунська, жіночна і глибоко українська.

Світонія, бо Світлана, до того ж вона — жінка просвітлена, яка випромінює світло. Каже, що заряджається оптимізмом від сходу сонця і пейзажу за вікном, завжди на позитиві й має візуалізовану мету – ввійти до національної шоу-бізнесової тусовки і співати на головних сценах країни, щоб дарувати свою пісню. Впевнена, що бажання здійсниться. Бо вона достойна конкурентка для представників співочого бомонду, і єдина в Україні, зареєстрована у «Книзі рекордів Гіннеса» як володарка голосу в п’ять октав. Таких людей, каже, у світі двоє:  українка Світлана Под’якова  і австралійський співак Адам Лопез.

Уже в дорослому віці Світлана почала серйозно займатися вокалом зі столичним викладачем, її планка вимог до свого професіоналізму поступово підвищувалася. Зрозуміла, що може брати високі ноти, перечитала багато інформації про цей факт. Так виникла ідея заявити про себе.

«У 2016 році я стала єдиним рекордсменом у номінації «найвищий голос України». Було організовано івент у київській студії, де за присутності спеціальної комісії на кількох приладах фіксували звуки, зводили дані разом; фахівці підтвердили, що я можу брати такі високі ноти, мій вокальний діапазон — п’ять октав», —  розповідає співачка.


Рекордсменка. Єдина в Україні, зареєстрована у «Книзі рекордів Гіннеса» як володарка голосу в п’ять октав. Таких людей, каже, у світі двоє: українка Світлана Под’якова і австралійський співак Адам Лопез.

«Я сама»

Світлана спробувала сили у телеконкурсі «Голос країни». Були кастинг-менеджери, які переглядали її музичний матеріал. Потім – тур, де вживу презентувала вокал продюсерам – виконала складну арію «Плави Лагуни» із кінофільму «П’ятий елемент», виступила «на сліпих прослуховуваннях», але їй відмовили. Чому? Так склалося. «Мене ця поразка не скосила, а надихнула. Я почала займатися власним проектом «Світонія», писати пісні та музику, робити аранжування і поринула у процес», — натхненно розповідає Світлана.

Для творчості  вдома вона сама обладнала міні-студію з професійною апаратурою, тому робить музику, яка відповідає сучасним світовим технічним стандартам. Тепер насолоджується творчим процесом і випустила перший продукт – композицію «Мавка», яку наразі презентує широкому загалу. Готові до запуску ще три пісні, які після «Мавки» йтимуть одна за одною.

«Моя «Мавка» – це українське етно з поєднанням сучасних ритмів та спецефектів, народного вокалу, багатоголосся. У ній я залучила свистковий регістр – це надвисокі ноти. Вважаю, що цей мікс приверне увагу молоді до наших традицій і стане популярним в Україні. На марку «Світонія» є авторські права, які офіційно зареєстровані», — ділиться авторка, виконавиця, аранжувальник, спонсор і продюсер в одній особі. Каже, зараз програмне забезпечення для написання пісень та зведення елементів музичної композиції доступні в інтернеті. Для творчості потрібне лише натхнення, тому з’являється багато нових виконавців.

«Мавка» розміщена на всіх музичних платформах: iTunes, Shazam, Google play music, Apple music, на її каналі SVITONIA в Ютуб, наразі йдуть перемовини з радіостанціями про ротацію пісні.

Світлана вірить, що проект «Світонія» зможе пробитися на український музичний ринок, хоча й визнає, що це нелегка задача. Надихається прикладом крутих виконавців, яким це вдалося: Онука, Іван Дорн, ДахаБраха…

Про особисте

Лише шість років Світлана по-дорослому «з головою» в музиці. Вона народилася і виросла у Борисполі, закінчила школу №5 і місцеву музичну школу по класу фортепіано, де її наставником була Ольга Кошелюк. Займалася вокалом і будучи дорослою із столичним викладачем. Співала дівчина з дитинства, її знає місцевий глядач – вона артистка на сцені всіх міських концертів. Однак за фахом співачка – спеціаліст зовнішньої економічної діяльності, закінчила Київський національний інститут менеджменту та фінансів. Каже, у прагматичні 90-ті їй важко було відчути своє істинне призначення.

Світлана сама ростила доньку. Тепер красуня Анастасія головний мотиватор, порадник і критик творчої мами, але сама не співає, навчається на факультеті міжнародної економіки, любить точні науки.

Щось від мольфарки

Світлана співає всюди: і в душі, і на роботі; її начальник лояльний і підтримує прагнення підлеглих до всебічного розвитку. Але, зізнається, для київських колег презентація «Мавки» стане сюрпризом. До творчості, запевняє, її надихає життя, яким воно є, із поразками і перемогами. Вона вміє кайфувати від повсякденності й перетворювати усе на музику. «Я оптиміст по життю, тому мої пісня і музика світлі, добрі, надихаючі, адже ми живемо у турбулентний час, у період можливостей, і це круто. Треба вірити в себе і йти до мети», — багатозначно підсумовує Світлана і її погляд набуває таємничості. Таки є у цій світловолосій жінці щось загадкове від Мавки чи мольфарки. Але джерел цієї таємничості вона розкривати не захотіла. Тож стежитимемо за її творчістю, щоб розгадати.

Саунтрек до фільму «Гречанка», який набрав в YouTube 217000 переглядів

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама