Перевірено: у Броварах неповнолітніх жебраків та безпритульних дітей немає, – правоохоронці

image
5 Серпня 2019, 19:51
Поділитися:

У Броварах ювенальна поліція провела рейд із виявлення неповнолітніх жебраків та безпритульних дітей. Перевіряли залізничний вокзал та закинуті будівлі. Дітей-жебраків та неповнолітніх безпритульних поліціянти не виявили, інформує Броварський відділ поліції.

Під час рейду працівники ювенальної превенції Броварського відділу поліції здійснили перевірку залізничного вокзалу та закинутих будівель задля виявлення дітей, які займаються бродяжництвом та жебрацтвом у місті та районі, а також дорослих осіб, які втягують дітей у протиправну діяльність, вказано в повідомленні поліції. Разом із правоохоронцями до рейду долучилися працівники служби екстреної медичної допомоги, аби за необхідності перевірити стан здоров’я бездоглядних дітей.  Учасники рейду поспілкувалися з працівниками залізничного вокзалу м.Бровари та наголосили: в разі виявлення дітей без нагляду дорослих, а також дітей, які займаються жебрацтвом, варто відразу звертатися у поліцію.
Фактів використання дітей для жебрацтва та безпритульних дітей під час рейду правоохоронці не виявили.

Рейд здіснено з метою запобігання дитячій бездоглядності, жебракуванню, профілактики правопорушень та негативних явищ у дитячому середовищі, соціального захисту дітей, які опинились в складних життєвих обставинах та забезпечення безпеки дітей, зазначено у повідомленні.

Чи стане такий рейд постійним і чи здійснюватимуть його правоохоронці й у вечірній час та не лише в Броварах, у повідомленні не вказано.

Джерело: Трибуна Бровари