Перерва в засіданні апеляційного суду у справі мера Чернігова Атрошенка свідчить про політичне замовлення проти нього – Палатний

image
28 Січня 2023, 12:24
Поділитися:

28 січня 2023 г. 12:15

Вчора, 27 січня, Львівський апеляційний суд оголосив до 1 лютого перерву по справі мера Чернігова Владислава Атрошенка, що свідчить політичну замовність справи проти міського голови Чернігова.

Про це, як стало відомо KВ, заявив на своїй Facebook-сторінка голова виконкому політичної партії “УДАР Віталія Кличка”, керівник Волонтерського штабу “Українська команда” Артур Палатний (на фото).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Львівський апеляційний суд не спромігся на рішення та зробив перерву у справі мера Чернігова Владислава Атрошенка. Пауза у судовому засіданні підтверджує політичну замовність справи проти Атрошенка, щоб “пристрасті вщухли” і “всі забули”, а потім тихо провести рішення. Тихо не буде. Буде по закону. Скільки б не було перерв чи переносів. Адже кожна перерва – зайве свідчення замовності цієї зрозумілої справи”, – сказав Палатний.

“Присутність на засіданні мерів міст обласних центрів України, високий рівень підтримки громадян Чернігова та його мера Атрошенка свідчить про великий резонанс та неприпустимість таких рішень проти місцевого самоврядування. Політична облога Чернігова шкодить усій країні та має закінчитися. Сьогодні, коли місцева влада бореться з великою кількістю викликів, всі повинні працювати спільно та злагоджено, як одна команда. Без жодних політичних протиборств”, – наголосив голова виконкому “УДАРу”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, 7 грудня, Яворівський районний суд Львівської області за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на рік відсторонив Владислава Атрошенка від виконання обов’язків мера Чернігова. Суть протоколу НАЗК – Атрошенко порушив Кодекс України про адміністративні правопорушення. Ймовірно, настільки жорстке рішення суд прийняв не без сприяння з боку Офіса Президента (ОП), бо НАЗК вимагав лише покарання у вигляді штрафу.

Владислав Атрошенко

Владислав Атрошенко звернувся до Президента Володимира Зеленського та запевнив, що буде подавати апеляцію.

Детальніше: Яворівський райсуд Львівщини на рік відсторонив Владислава Атрошенка від виконання обов`язків мера Чернігова, Атрошенко подає апеляцію

Тоді ж Артур Палатний заявив, що рішення Яворівського районного суду Львівської області про позбавлення міського голови Чернігова Владислава Атрошенка права 1 рік обіймати посаду – тривожний сигнал про наступ на місцеве самоврядування в Україні.

“Рішенням суду перекреслена воля 80% чернігівців, які обрали Атрошенка мером міста та доручили йому відстоювати інтереси громади. Мер Чернігова від початку широкомасштабної атаки росії на Україну був з громадою на захисті свого міста”, – заявив голова виконкому “УДАРу”.

Згодом з прямою підтримкою Владислава Атрошенка виступив мер Києва Віталій Кличко.

Читайте: Кличко публічно підтримав мера Чернігова (відео)

Фото: скрін з YouTube

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона