Переможець шкільного «Майстер-шефу» відвідав кондитерський майстер-клас в легендарній кав’ярні Обухова
Учень 6-Б класу Тимур готував у кав’ярні меренговий рулет з карамельним кремом, а підтримати і посмакувати завітали усі учасники конкурсу.
Власниця кав’ярні розповіла Хронікам Обухова, що юний кондитер дуже старанно готував.
Розділяв білки і жовтки, збивав, намазував і все вийшло ідеально. А в час очікування випічки ще й шоколадні кульки навчився робити, щоправда спочатку дуже переживав, проте все вийшло ідеально, – зазначила Наталя Бурда.
Шкільний «Майстер-шеф»
Авторкою та натхненницею проєкту стала Федоренко Тетяна Віталіївна. За її задумом, учасники, розділені на 5 команд, проходили багатоетапний кулінарний конкурс.
Першим випробуванням стало приготування вінегрету. Варто відзначити, що атмосфера нагадувала справжню професійну кухню: юні кухарі працювали в шапочках, рукавичках, дотримуючись стерильних умов.
Наступний етап – «Гарбузовий день» – включав вікторину, присвячену гарбузу. Після кожного етапу команда, що набрала найменшу кількість балів, втрачала одного гравця.
Програма конкурсу була насиченою та різноманітною. Учасники змагалися в «Мозковому штурмі», демонстрували свої «Мальовничі ресурси», готували вареники під час «Дня вареника» та створювали корисні страви з овочів та фруктів у конкурсі «Салат здоров’я».
Окрім кулінарних змагань, команди отримали досвід ведення ресторанного бізнесу: вони перетворили класну кімнату на імпровізований ресторан, готували страви, обирали офіціантів та отримували бали, пригощаючи гостей.
Це дуже допомогло навчитись працювати в команді, – поділилась одна з учениць.
Наостанок учасники створювали їстівні ялинки з хліба. Випускниця ліцею Свінціцька Євгенія провела майстер-клас з приготування гарячих бутербродів у формі ялинки, які діти потім прикрашали фруктами та овочами, отримуючи за це додаткові бали.
Фінал
У фіналі роботи учасників оцінювало журі, що складалося з 5 випускників ліцею. Після дегустації вони виставляли оцінки. Боротьба була напруженою, але Тимур зумів вийти у фінал за кількістю балів. Фінальним завданням стала солодка шаурма: діти вдома випікали три млинці та самостійно обирали начинку.
Тимур впорався із завданням найкраще. За допомогою тата він заздалегідь приготував домашній шоколад та прикрасив шаурму горіхами, створивши неймовірний смак. Переможець отримав приз – сертифікат на годину відвідування кухні «Солодкого блюзу».
Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3
-
Солодкий блюз з присмаком смутку: в Обухові зачиняється легендарна кав’ярня
-
Дружина воїна Обухівського тербату презентувала свою поетичну збірку
-
Обухівська кав'ярня 25% від продажу усіх пасок віддасть морпіхам
-
НАТАЛЯ БУРДА: “Солодкий блюз” відновив роботу, але ми і надалі допомагаємо фронту
-
На день святого Валентина в Обухові збиратимуть на тепловізор