Переможець “Майстер-шеф” розробив 110 нових рецептів для шкільних їдалень

image
28 Січня 2019, 07:42
Поділитися:

“Система, яка була непохитною протягом 70-ти років, починає змінюватися. У мене мурахи від цієї думки. Нове шкільне харчування – то не просто інші страви. Це спосіб навчити людину харчуватися по-іншому. Показати, що м‘ята у салатах крута. Що селера та сирий гарбуз – то нормально і дуже смачно. Що ягідні соуси – вони неймовірні разом з м‘ясом. Нове шкільне харчування – це спосіб навчити людину мислити по-іншому. Ширше та без обмежень. Адже їжа повинна виховувати та приносити задоволення”, – зазначив Клопотенко.

Читайте також: Як виглядатиме їдальня в 17 школі після реконструкції

Також, він пообіцяв, що в кінці січня з‘явиться інструкція щодо того, як перейти на нову систему харчування. А вже у лютому буде опублікований новий рецептурний збірник, доступ до якого зможе отримати кожен. Крім того, буде розроблені гіди для кухарів, щоб їм було легше змінити підхід до приготування – це будуть текстові матеріали та відеоінструкції. Так почнеться етап активного впровадження рецептурного збірника у школи. 

Минулого року в Ірпені розпочали активно реформувати шкільні їдальні та харчування, тож нове смачне меню для ірпінських школярів буде дуже доречним.

Читайте також: Відеокамери та нове обладняння встановили в шкільних їдальнях Ірпеня

Джерело: Новости Ірпеня