Перемоги і невдачі року: результати велосипедного сервісу в Києві

image
15 Серпня 2019, 13:36
Поділитися:

Сьогодні, 15 серпня, виповнюється рік з дня запуску сервісу прокату велосипедів Nextbike у Києві.

Засновник Nextbike.ua Олексій Кушка розповів, які перепони доводилося долати на шляху та з ким відбивалися від хейтерів на початку.

За цілий рік у нас сталося багато цікавого. Я особисто дуже яскраво пам’ятаю перші 2 тижні роботи. Схуд на 4 кг 🙂написав Олексій.

Каже, допомагав на гарячій лінії, підключав «у полях» клієнтів, їздив перевозив велики з точки на точку, шукав велосипеди у гаражах, витягував їх з води, спростовував «гучні справи» про розкрадання «цілих прокатів» біля КМДА, багато нервував та спав по 4 – 6 годин у день, та давав майже щоденно інтерв’ю. 

До того ж, доводилося відбиватися ще й від нападів «диванних» недоброзичливців: 

–  Мені казали: «Це не для наших людей!»«Все вкрадуть! За два дні!», «У нас немає велодоріжок!» і. д. І тільки слова палких шанувальників та особисто мера міста Віталія Кличка підтримували і не давали розслабитися: «Чим допомогти?», «Ви молодці, робите гарну справу! Не здавайтеся!», «Давайте більше станцій!», «Давайте більше велосипедів!»

На сьогодні у Києві налічується 2 000 велосипедів для оренди. 5 000 зареєстрованих користувачів сервісу та близько 28 000 оренд двоколісних. Також сервіс має вже затверджений план на 2020 рік, а це – 264 парковки.

З нагоди першого року життя байкшерінгу в столиці України. До дня нашого народження ми підготували невеличкий сюрприз ви можете придбати сезонні та місячні абонементи з суттєвою знижкою, – підсумував Олексій Кушка.

Велосипедизацію провели біля Офісу Президента України, Міністерства охорони здоров’я України, Департаменту Патрульної Поліції України, Київської міської державної адміністрації.

У планах творців, встановити локації біля Верховної Ради, Кабінету Міністрів тощо.

Фото Nextbike.ua 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ