Перехід на вул. Київський Шлях у безвиході

image
19 Вересня 2019, 16:39
Поділитися:

Три ДТП за минулий тиждень, що сталися на нерегульованому пішохідному переході на вул. Київський Шлях навпроти Бориспільської міської ради, спричинили обговорення в соцмережах.

Обурені мешканці міста пропонують варіанти вирішення проблеми щодо небезпечного переходу: від закриття та перенесення зупинки біля нього на інше місце і до облаштування підземного переходу.

Нагадаємо, наїзди на пішоходів відбулися з перервою в шість днів. Постраждалими були чоловіки, що переходили дорогу «зеброю», їх доставлено в лікарню. Ще в одному ДТП зіткнулися авто.

Світлана Костюченко, в. о. начальника управління містобудування та архітектури Бориспільської міськради розповідає, що питання переходу востаннє обговорювалося років шість тому.

«Коли розпочиналася реконструкція Європейської площі, розглядалося питання будівництва підземного переходу. Технічно це виконати складно, а вартість «підземки» обійшлася б у величезну для бюджету суму (у п’ять разів дорожче, ніж облаштування наземного переходу), тому ідею відхилили, — коментує Костюченко. — Острівці безпеки там також облаштувати неможливо, бо проїжджа частина вузька».

На її думку, найкращим варіантом був би регульований перехід (зі світлофором), але кількість світлофорів у Борисполі завелика, тому можливість встановлення ще одного має вирішувати дорожня поліція. Костюченко каже, що поліція разом із міським управлінням ЖКГ  може ініціювати питання додаткового світлофору (якщо відповідно до норм це можливо), перенесення переходу чи зупинки; порушити це питання може і транспортна комісія при виконкомі.

Євгеній Боженко, голова постійної комісії з питань транспорту, торгівлі та побутового обслуговування населення каже, що проблему з зупинкою на комісії не обговорювали.

«Підземний перехід будувати дорого: три роки тому озвучувалася сума від 80 до 100 млн грн. Є кілька проблем, найбільша з яких високі ґрунтові води, через що будівництво потребуватиме технології виморожування ґрунту, і це буде коштувати неймовірних грошей. Облаштовувати «лежачих поліцейських» на трасі міжнародного значення — не варіант. Прибрати перехід —  адекватне рішення, але, думаю, воно не буде реалізоване, бо за роки люди звикли переходити дорогу в цьому місці», — говорить Боженко.

Варіант зі світлофором «за вимогою» він теж відкидає, бо, каже, навіть встановлення тривалого інтервалу на ньому спричинить затори.  За офіційними даними, Київський Шлях налічує 16 світлофорів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама