Перед судом постане бізнесмен, який наніс пошкодження території острова Долобецький під час несанкціонованого будівництва

image
2 Травня 2023, 12:16
Поділитися:

2 травня 2023 г. 12:02

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури завершили та передали до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного товариства за фактом умисного пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду, підроблення документів та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, будучи керівником товариства, на підставі укладеного договору брав участь у спільному інвестуванні та соціально-економічній співпраці щодо облаштування території пляжу ”Венеція” та прилеглої території острова Долобецький”, – повідомляють в прокуратурі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що в порушення умов договору та за відсутності дозвільних документів на території острова зведено нову будівлю та знято родючий шар ґрунту, чим умисно пошкоджено об’єкт природно-заповідного фонду. У подальшому на підставі підроблених документів підозрюваний зареєстрував новобуду за своїм товариством.

“У результаті таких протиправних дій територіальній громаді міста Києва спричинено матеріальну шкоду у розмірі майже 400 тис. гривень, що встановлено та підтверджено спеціалістами Державної екологічної інспекції Столичного округу. Підозрюваний повністю визнав вину в інкримінованих правопорушеннях та добровільно відшкодував завдані довкіллю збитки. Також Міністерством юстиції України скасовано незаконну реєстрацію будівлі”, – додають в прокуратурі.

Обвинувальний акт відносно керівника товариства направлено до суду разом із угодою про визнання винуватості.

Нагадаємо, на виконання рішення суду за позовом Офісу Генерального прокурора у державну власність повернуто майже 14 га земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення “Змієві вали” пам’ятки археології національного значення “Городище “Велике Ходосівське, що в Обухівському районі на Київщині.

Читайте: Суд повернув у власність держави майже 14 га земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення “Змієві вали”

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона