Перед столичною мерією навчали рятувати людські життя

image
14 Вересня 2020, 08:50
Поділитися:

Під столичною мерією киян навчали надавати першу допомогу. Таким чином Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки КМДА ініціювала флешмоб із проведення серцево-легеневої реанімації з нагоди Всесвітнього дня першої медичної допомоги.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

-Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що дорога кожна секунда. Вже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. І елементарні правила повинні знати всі, – вважають у Товаристві Червоного Хреста.

Тож просто перед головним входом до мерії на Хрещатику, 36, навчали усіх охочих:

  • робити серцево-легеневу реанімацію на спеціальних манекенах;
  • правил надання першої допомоги постраждалим при дорожньо-транспортних аварійних ситуаціях;
  •  допомоги при відкритих переломах, втраті свідомості тощо;
  • і розповідали про локації аварійних служб міста.

Під час заходу заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що Червоний Хрест – це організація, яка завжди приходить на допомогу у складних ситуаціях.

-Коли почалася епідемія COVID у Києві, Червоний хрест був першою організацією, яка відгукнулася допомогти соціально-незахищеним верствам населення, перші, хто допоміг нам масками у той час, коли ми до кінця не розуміли, як потрібно діяти в цій ситуації. Я точно знаю, якщо виникає критична ситуація – Червоний Хрест завжди надасть допомогу. Я дякую вам за те, що ви багато років проводите цей захід, пояснюєте людям, як потрібно надавати першу медичну допомогу, бо це, справді, повинен вміти кожен, – зауважила Марина Хонда.

Також вона вручила Київській міській організації Товариства Червоного Хреста України сертифікат, який підтверджує партнерство організації та Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, коли не треба викликати швидку: столичні медики розповіли про безрезультатні виїзди.

Наталка Марків

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ