Перед осінньою толокою чиновники шукають у столиці стихійні сміттєзвалища

image
4 Жовтня 2023, 16:47
Поділитися:

4 жовтня 2023 г. 16:46

У середу, 4 жовтня, у Дніпровському та Деснянському районах провели оцінку стану чистоти й облаштування територій, наявності стихійних звалищ. Під час інспектування поблизу мікрорайону Троєщина виявили сміттєзвалище, попри заборону викидати сміття.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться у повідомленні, під час інспектування на території районів виявили накопичення сміття впритул до спортивного майданчика, будівельні відходи, а поблизу мікрорайону Троєщина – сміттєзвалище, попри табличку, що викидати сміття – заборонено.

У пресслужбі КМДА зауважили, що у комунальних служб є завдання спільно прибрати ці локації, а також зробити так, щоб більше вони не повторювались.

“Додаткових ресурсів на це залучати не треба, вони є в розпорядженні відповідних служб та підприємств – техніка, правові шляхи впливу тощо”, – підкреслили у пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як наголосили у КМДА, основними показниками під час перевірки та оцінювання районів є відгуки жителів міста, оскільки звернення киян є джерелом формування об’єктів для інспекцій та фактором відповідних рішень.

“Ключовим принципом порядку є відповідальний власник, балансоутримувач, орендар тощо. Завдання районних служб – організувати роботу так, щоб ця відповідальність працювала в інтересах міста й громади. Недбалість, халатність, ігнорування цих завдань носитиме конкретні прізвища, які ставатимуть публічними”, – зазначили у пресслужбі.

Раніше KВ повідомила, що у межах міжнародної акції до Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day” відбулось прибирання столиці. Лише за один день спільними зусиллями в місті зібрали та вивезли 3 002 куб. м сміття з 60 локацій.

Читайте: З нагоди Всесвітнього дня прибирання у столиці за один день зібрали понад 3 тисячі куб. м сміття (фото)

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона