Пентагон повідомив, що відбувається з ядерним арсеналом Росії

image
25 Лютого 2023, 13:04
Поділитися:

Після виходу Росії з Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь Сполучені Штати зберегли свої стратегічні сили на місці. У Росії також нічого не змінилося. Після оголошення про призупинення участі в ДСНО Сполучені Штати не помітили жодних змін у позиції російських стратегічних ядерних сил. Про це заявив речник Міністерства оборони США Патрік Райдер.

“Ми шкодуємо, що вони вирішили призупинити свою участь у договорі. З огляду на можливі наслідки, це нерозважливо”, – додав Райдер. При цьому він зазначив, що Росія ще не змінила спосіб створення свого ядерного потенціалу. Речник Пентагону продовжив: “Що стосується позиції російських стратегічних сил, то ми не бачимо жодних ознак того, що вона змінилася, так само, як і ми не змінили нашу позицію”. Раніше повідомлялося, що США відправили стратегічні бомбардувальники в Європу.

Нагадаємо, 21 лютого президент Росії Володимир Путін у своєму зверненні до Федеральних зборів вдався до ядерних погроз і заявив, що Росія більше не буде учасником Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Єдиним елементом колишньої всеосяжної системи договорів про контроль над озброєннями між Сполученими Штатами і Росією залишається Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО). Цей договір обмежує кількість ракет великої дальності та інших стратегічних ядерних озброєнь.

Кожна країна має право мати до 1550 ядерних боєголовок і загалом 800 одиниць ядерної зброї за ДСНО. У лютому 2021 року президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін продовжили дію договору до 2026 року.

———

Слідкуйте за нами у соцмережах:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію



Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві