Педофілів – каструвати: українці вимагають зупинити полювання на дітей

image
23 Червня 2019, 10:34
Поділитися:

Після жорсткого вбивства 11-річної Дарини Лук’яненко із села Іванівка Одеської області, на сайті Верховної Ради з’явилася петиція  з вимогою посилити захист дітей від сексуального насильства. У Верховній Раді пропонують нарешті прийняти закон про реєстр сексуальних злочинців, а українці протягом кількох днів назбирали необхідну кількість голосів під петицією за хімічну кастрацію педофілів, повідомляє  Obozrevatel. 

У документі, опублікованому на сайті парламенту, пропонується прискорити прийняття законопроекту №6607, який вводить Єдиний реєстр осіб, засуджених за сексуальні злочини проти дітей. Доступ до нього матимуть правоохоронці і Міністерство юстиції, а також керівники навчальних закладів. Проект закону посилює відповідальність за статеві злочини проти дітей і вводить добровільну хімічну кастрацію за особливо тяжкі злочини проти дітей, за прикладом США, Канади та країн  Європи.

Втім, законопроект про реєстр педофілів вже давно знаходиться в Раді. Ще два роки тому колектив авторів із адвокатів, представників поліції і прокуратури, лікарів, народних депутатів та кримінологів, розробив законопроект №6607, спрямований на захист дітей від сексуального насильства. Однак уже два роки він проходить доопрацювання. За цей час авторський колектив змушений був тричі допрацьовувати законопроект 6607, шукаючи «золоту середину». Кожен наступний варіант – це компроміс між правами дітей і правами злочинців.

Психіатр Анатолій Чуприков вказує, що педофілія ​​– це психічний розлад, який невиліковний. І пропонує застосовувати не хімічну кастрацію, яка діє лише на певний час, а як у Чехії – хірургічну кастрацію. «Це єдиний вихід, у людини вже різко падає сексуальний потяг і він не є небезпечним», –  пояснив Чупріков.  Так, у Чехії діє закон, за яким людям, які мають термін за злочин на сексуальному ґрунті, пропонують або добровільно пройти процедуру хірургічної кастрації, або сидіти в тюрмі до кінця життя. Частина з них погоджується на цю процедуру, а інша половина продовжує відбувати термін.

Подібний закон діє і в Німеччині. У цих країнах злочини на сексуальному ґрунті реєструються рідше, ніж, наприклад, у Франції.

Нагадаємо, Дашу Лук’яненко шукали шість днів, перш ніж з’ясувалося, що 22-річний знайомий її сім’ї Микола Тарасов вбив дівчинку при спробі зґвалтувати.

Поки українці тужили через трагедію з Дашею, в Малиновському районі Одеси 64-річний п’яний продавець кіоску поглумився над 13-річною дівчинкою, яка прийшла туди за покупками.

Трохи раніше, на початку червня, в Херсонській області чоловік  зґвалтував 7-річну дівчинку свого знайомого, у якого жив. У Житомирській області в березні 59-річний житель гуртожитку затягнув до себе в кімнату 7-річну дівчинку і теж познущався над нею.

А кілька днів тому під Запоріжжям молода мама 1997 року народження повідомила, що її 7-річну доньку  зґвалтував молодий співмешканець. Жінка перебувала в лікарні і дізналася про це тільки через два дні.

У травні в поліцію Чернігівської області надійшла інформація про невідомого, який чіпляється до дітей на вулиці та пропонує їм пройти медогляд. 19 червня цей чоловік заманив 10-річну дівчинку в непрацюючу школу, представився лікарем, змусив її роздягнутися і розглядав її тіло. Педофіла затримали. Ним виявився 51-річний житель Чернігова, який вже не раз був засуджений за сексуальні злочини стосовно дітей.

Днями в Запоріжжі затримали  23-річного чоловіка, який ґвалтував свою 3-річну хрещеницю і все це знімав на камеру мобільного телефону, а потім продавав відео в мережі.

Цей  список можна ще довго продовжувати.

Петиція за прийняття законопроекту, спрямованого на захист дітей від сексуального насильства, за один день зібрала 14 тисяч підписів.  Станом на 20 червня, із необхідних 25 000 голосів петицію підписало 26 066 українців. Верховна Рада буде зобов’язана розглянути цей законопроект.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари