Педагогічний форсайт в Ірпені — ITV

image
30 Серпня 2023, 11:56
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Днями у приміщенні Ірпінського ліцею №1 відбувся обласний педагогічний форсайт – серпнева конференція освітян Київщини: «Розвиток освіти у воєнний час та після перемоги».

Форсайт, за термінологічним словником, — спроба спрогнозувати розвиток на найближчу чи віддалену перспективу.

Саме для обговорення ключових питань освітянської галузі зібралися педагоги Київщини. А говорити було про що.  Адже в надважких умовах воєнного стану педагогічні колективи мають забезпечити як гідний рівень освіти, так і безпеки учнів.

У зверненні до учасників голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко зазначив: «Протягом 2022-2023 років у 884 закладах освіти відремонтували об’єкти цивільного захисту та найпростіші укриття. Продовжуємо роботу над облаштуванням ще понад 150 укриттів. У більшості роботи завершуються».

З вдячністю він згадав  партнерів із регіону Іль-де-Франс, завдяки яким школярі Київщини отримали 1000 планшетів. Щоб пройти без проблем опалювальний сезон, закладам освіти передали 150 генераторів. Крім того, закупили 45 шкільних автобусів, щоб підвозити дітей до навчальних закладів. 18 автобусів уже передали громадам, ще 27 — очікуються у вересні.

До учасників з вітальним словом звернувся й Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, закцентувавши увагу на процесі відновлення освітньої бази після руйнувань лютого-березня 2022 року, а також зазначив, що її розвиток є пріоритетом для керівництва Ірпеня.

За успіхи, досягнуті на педагогічній ниві, грошовим сертифікатом та відзнакою «Лідер освітнього фронту» були відзначені кращі педагоги.

В обговоренні головної теми зібрання: «Освітні політики: державні та регіональні аспекти», — взяли участь провідні спеціалісти та керівники державних і обласних структур, народні депутати та профспілкові діячі.

Під час панельних дискусій педагоги Київщини визначилися із пріоритетними завданнями на 2023/2024 навчальний рік, а також окреслили  своє бачення освітніх процесів по закінченню війни, обговорили найбільш актуальні питання навчального процесу та прийняли трансформаційні рішення. Також визначили стратегію розвитку системи освіти Київщини у 2023/2024 навчальному році з урахуванням довгострокової перспективи та в рамках реалізації державної і регіональної освітньої політики під час війни та після її завершення. Серед них: цифрова трансформація навчального процесу, гарантії безпеки, виховання фізично здорового покоління з активною громадянською позицією на основі національної самобутності.

1693303548_k_obl-12-of-13



Джерело: ITV