Печерськ знову готуються забудувати хмарочосами

image
15 Квітня 2019, 15:22
Поділитися:

 

На розгляд киян до 10 травня винесли Детальний план території в районі вулиць Великої Васильківської, Академіка Філатова, Анрі Барбюса, Тверської та бульвару Дружби Народів у Печерському районі Києва. Територію площею 40,50 га пропонують забудувати житлом. Про це повідомляє КО «Київгенплан» і просить подавати пропозиції та зауваження.

Ділянка майбутньої забудови це  деградовані території промислових підприємств, що припинили або перепрофілювали свою діяльність. На їх місці  пропонується збудувати секційні житлові споруди висотою від 9 до 24 поверхів, окремі односекційні будинки — 30-31- поверхові. Всі вони матимуть підземні паркінги. Таке рішення убезпечить прибудинкові території, де можна розмістити гостьові автостоянки, дитячі майданчики, зони відпочинку дорослого населення, спортивні майданчики, господарські зони. Квартали обмежені місцевими проїздами та пішохідними аллеями, вздовж яких формуються зони озеленення. 

Приміщення громадського призначення будуть вбудованими в перші поверхи житлових споруд, або вбудовано-прибудовані. В них розміщуються заклади повсякденного обслуговування: аптеки, магазини, кафе, підприємствами зв’язку, побутового обслуговування, офісні приміщення, торгівельні заклади, спортивні зали, амбулаторії з кабінети сімейного лікаря. 

В проектних рішеннях пропонується розміщення школи на 990 місць із спортивним стадіоном для всього мікрорайону.  

Щодо дошкільних закладів освіти, то проектними рішеннями ДПТ заплановано реконструкцію існуючого дитсадку №325 по бул. Дружби  Народів, 7А зі створенням додаткових учнівських місць, а також будівництво в складі нової житлово-громадської забудови вбудованого та вбудовано-прибудованого закладів дошкільної освіти місткістю на 80 місць кожен, та двох вбудованих дошкільних закладів на 45 місць кожен.

 Крім того, планується створення приміщень для гуртків дитячої та юнацької творчості та розвитку, клубні заклади, центри культури і дозвілля тощо загальною площею близько 1600 м.кв. 

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ