Павловський: Законопроект щодо штрафів за відмову перевозити пільговиків робить водіїв цапами-відбувайлами

image
18 Червня 2019, 14:45
Поділитися:

У Верховній Раді ухвалили в першому читанні законопроект, який має на меті посилити відповідальність за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян. 

Згідно документу, безпідставна відмова водіїв перевозити пільговиків тягне за собою накладення на кермувальників транспортних засобів, які є суб’єктами підприємницької діяльності, штрафу в розмірі 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 2550 гривень станом на 1 січня 2019.

За словами експерта з питань соціальної політики Павловського, цим законом водіїв роблять цапами-відбувайлами.

Про це він заявив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ».

«Насправді питання абсолютно неврегульоване. Бо якщо муніципальному транспорту ще якось компенсують проїзд пільговиків, то приватники нічого не отримують. Як наслідок, вони не мають достатньої виручки, не мають коштів на ремонт, пальне, оновлення транспорту, часто це позначається на оплаті праці, тому, звісно, що всю злість водії зганяють на пільговиків. Слід також зауважити, що у нас дуже багато людей відноситься до пільгових категорій. Адже це не лише учасники бойових дій та інваліди, але й пенсіонери, чорнобильці, багатодітні, реабілітовані та багато-багато інших», – зазначив Андрій Павловський. 

На думку експерта, цю проблему слід вирішувати системно. 

«Насамперед треба визначити, хто буде компенсувати витрати та у якій кількості. Раніш це вирішувалося на рівні держави, зараз, при децентралізації, перекинули на місцеві бюджети. Добре, коли громада багата і може це собі дозволити, але ж є і бідніші регіони, які не можуть це собі дозволити. Крім того у нас невнормована законодавча база по пільговиках, адже кожну категорію захищає свій закон», – розповів експерт. 

«Наразі, закон ухвалено лише у першому читанні, тож можемо сподіватись, що закон буде доопрацьовано належним чином», – зазначив Андрій Павловський.

Читайте також: Встановили особу водія, який у Києві на авто заїхав на новий пішохідний міст

Читайте також: Аномальна спека: У столиці поливають трамвайні колії (відео)

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV