Паспорти під час війни видаватимуть без внесення в них електронного підпису

image
23 Червня 2022, 11:42
Поділитися:

23 червня 2022 г. 11:40

Кабінет міністрів постановив на час воєнного стану виготовляти та видавати паспорти (ID-картки) без внесення до безконтактного носія кваліфікованого електронного підпису особи. В уряді розраховують на те, що це дозволить у найкоротші терміни задовольнити потребу громадян у бланках документів формату ID-1 у повному обсязі. Насамперед йдеться про потребу оформлювати паспорти внутрішнім переселенцям.

Про цеKВ стало відомо з постанови КМ №707 від 21 червня 2022 року “Деякі питання виготовлення та оформлення паспорта громадянина України в умовах воєнного стану”, оприлюдненої на Урядовому порталі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

В документі за підписом прем’єр-міністра Дениса Шмигаля мовиться, що “у період дії воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення або скасування виготовлення бланка паспорта громадянина України (…) здійснюється без внесення засобів кваліфікованого електронного підпису до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті громадянина України”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За урядовими даними, це дозволить у найкоротші терміни задовольнити потребу громадян у бланках документів формату ID-1 у повному обсязі. Зокрема, ДП “Поліграфкомбінат” зможе виготовити бланки для видачі 178 тис. внутрішніх ID паспортів.

В Кабміні зазначають, що цю постанову було підготовлено, винесено на розгляд Кабміну і прийнято за результатами міжвідомчої наради під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук щодо видачі документів внутрішньо переміщеним особам та депортованим.

Як інформувала KВ, у травні Кабмін погодився з Міністерством внутрішніх справ та Державною міграційною службою на експеримент з одночасного оформлення внутрішніх паспортів (ID-картки) і паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Тоді повідомлялося, що у зв’язку з війною виникла потреба у швидкому та зручному оформленні або поновленні втрачених паспортних документів. Відтак, експериментальним проектом надано можливість особі, яка досягла 14-річного віку, одночасно із оформленням ID-картки подати заяву для оформлення закордонного паспорта.

Читайте: Українці в рамках експерименту зможуть оформити закордонний паспорт одночасно з ID-карткою

Фото з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона