ПАРЄ визнала росію диктатурою, – Дмитро Кулеба

image
13 Жовтня 2023, 14:33
Поділитися:

13 жовтня 2023 г. 14:22

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) визнала росію диктатурою. Також вона закликала всі держави Ради Європи (РЄ) не визнавати легітимність президента рф володимира путіна після закінчення його чинного терміну.

Про це KВстало відомо з допису міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Вітаю потужну резолюцію ПАРЄ, яка визнає росію диктатурою. Понад 20 років одноосібного неконституційного правління призводить до злочинів усередині та за межами країни. ПАРЄ закликала всі держави Ради Європи визнати путіна нелегітимним після завершення нинішнього терміну”, – написав Дмитро Кулеба.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також, народний депутат Олексій Гончаренко із сесійної зали ПАРЄ зазначив, що Асамблея закликала всі країни виконати ордер на арешт путіна, який виданий МКС і заарештувати його”.

“Також закликали всі країни, після того як закінчиться його президентський термін, в березні наступного року, після цього вважати його нелегітимним і зупинити всі контакти з ним”, – підкреслив Олексій Гончаренко.

Раніше KВповідомила, що коментуючи стратегію Європейського Союзу щодо надання військової допомоги Україні в умовах війни на виснаження, депутат Європейського парламенту від Румунії Влад Георге (Renew Europe Group) заявив, що в ЄС проводяться мільярдні інвестиції та йде процес нарощування виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу в країнах Європи для приведення таких потужностей у відповідність до вимог повноцінної конвенційної війни.

Читайте: В Європарламенті розповіли про стратегію ЄС щодо озброєння України в умовах війни на виснаження

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона