Парламент ухвалив Виборчий кодекс з відкритими списками

image
11 Липня 2019, 20:46
Поділитися:

11 липня Верховна Рада України ухвалила новий Виборчий кодекс, що передбачає систему відкритих списків на виборах до парламенту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За законопроект №3112-1 проголосували 230 народних депутатів. Це відбулося єдиним голосуванням за пакет поправок, які раніше були відхилені, а також за проект Виборчого кодексу в другому читанні та в цілому.

Андрій Парубій майже 20 разів ставив на голосування і закликав народних депутатів повернутися до правок, необхідних в тексті кодексу у другому читанні, аж поки не набралася потрібна кількість голосів.

Також Верховна Рада завершила розгляд поправок до другого читання проекту Виборчого кодексу, над якими працювала понад місяць. Жодну з 4568 правок народні депутати не підтримали.

Проект Виборчого кодексу України №3112-1 Верховна Рада розглянула у першому читанні в листопаді 2017 року. 6 червня 2019 року парламент розпочав його розгляд в другому читанні й, згідно з регламентом роботи Верховної Ради, не може розглядати інші питання до ухвалення рішення щодо цього законопроекту.

Виборчий кодекс має набрати чинності з 1 грудня 2023 року.

Читайте також: Зеленський ухвалив Стратегію розвитку Чорнобильської зони як туристичного об’єкта

Читайте також: Якщо столиці потрібен «свій» мер, то кияни самі повинні його обрати на дострокових виборах – Віталій Кличко

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV