Парламент оновив закон про ринок енергії | Трибуна

image
5 Грудня 2019, 10:13
Поділитися:

Народні депутати проголосували за низку змін до закону «Про ринок електричної енергії». За ухвалення відповідного законопроекту відділи голоси 274 народних депутатів. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Як проаналізували журналісти «Каналу 24», метою закону є недопущення неконтрольованого зростання цін на електроенергію. Зокрема, тарифному регулятору дозволять встановити граничний розмір ціни на електрику на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку.

До того ж, у законопроєкті присутня норма, відповідно до якої заборонено продаж і постачання електричної енергії, імпортованої з Росії за двосторонніми договорами та на внутрішньодобовому ринку. Регулятор має право анулювати результати торгів про закупівлю електроенергії у Росії.

З метою уникнення надзвичайної ситуації в українській енергетичній системі уряд може скасовувати цю заборону, визначивши термін поновлення її дії.

Законопроєкт викликав бурхливе обговорення перед ухваленням. Напередодні профільний комітет опрацював всі пропозиції та правки. Загалом їх було 25, з яких врахували 9.

Читайте також:

Короткі електронні повідомлення забруднюють атмосферу не менше за авто. ДОСЛІДЖЕННЯ
Тарифи на електроенергію для населення зростатимуть − НКРЕКП

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари