Парламент ФРН провалив голосування про надання Україні танків Leopard

image
19 Січня 2023, 20:36
Поділитися:

19 січня 2023 г. 20:20

Німецький Бундестаг не підтримав пропозицію опозиційної фракції ХДС/ХСС про надання бойових танків Leopard 1 і Leopard 2 Україні. І це не перший випадок, коли члени представницького органу цієї країни виступають проти військової підтримки України попри неодноразові зусилля консерваторів схилити колег по своєму парламенту на бік України.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення державного інформагентства “Укрінформ”, яке посилається на дані свого кореспондента у Берліні.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Втім, як консерватори, так і 3 партії правлячої коаліції за продовження підтримки України зброєю. Проти цього як завжди виступають “Альтернатива для Німеччини” та Ліві”, – сказано в повідомленні.

Українське інформагентство, говорячи про перебіг “бурхливих” дебатів у німецькому Бундестазі, пише, що заступник голови депутатської групи ХДС/ХСС Давід Вадефуль закликав канцлера Олафа Шольца через загрозу масштабного весняного наступу росії в Україні “врешті-решт надати зелене світло для постачання основних бойових танків Leopard”.

Депутат нагадав, що Бундестаг ще навесні минулого року вирішив підтримати Україну важким озброєнням, тобто танками.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вадефуль сказав, що на складах німецької оборонної промисловості є близько 200 більш старих, але хороших бойових танків Leopard 1, які можуть бути поставлені в Україну негайно, і зазначив, що з огляду на готовність Польщі, Іспанії та Фінляндії поставити танки Leopard 2, аргумент про те, що Німеччина не буде діяти самостійно, більше не є обґрунтованим, і назвав Німеччину “гальмівною колодкою” серед союзників по НАТО.

Депутатська група ХДС/ХСС наполягала, що основні бойові танки Leopard повинні бути поставлені Україні. Консерватори закликали федеральний уряд надати промисловості та третім країнам дозвіл на експорт Leopard 1 і Leopard 2 та підготовити постачання танків Leopard 2 зі складів Бундесверу.

Група ХДС/ХСС не менше 6 разів виносила питання про важкі озброєння на обговорення, востаннє у вересні минулого року, але кожного разу пропозиція відправлялася на доопрацювання.

Читайте:Новий пакет військової допомоги Україні обійдеться США у 2,5 млрд доларів – ЗМІ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона