Парк «Перемоги» в Броварах електрифікують за 1,74 млн грн | Трибуна

image
23 Квітня 2021, 20:55
Поділитися:

Броварські чиновники запланували витратити 1,74 млн грн на додаткову електрифікацію парку «Перемога». Цим же рішенням планують також профінансувати капітальний ремонт внутрішніх приміщень адмінбудівлі ради громади на вул. Гагаріна, 18 за 1,5 млн грн на. А також – виділити лише 100 тис грн на капремонт мосту над залізницею. Такий проєкт рішення виносять на розгляд чергової сесії ради, що відбудеться 27 квітня.

Зазначеним проєктом рішення в раді громади запропонували виділити 1,74 млн грн на благоустрій парку «Перемога». Як роз’яснюють чиновники, тут закладені кошти з електрифікації: 700 тис. грн на послуги за приєднання потужності в 400 кВт, 960 тис. грн за послуги приєднання 300-метрової лінійної частини та 80 тис. грн на проєкт будівництва підстанції.

Під час сьогоднішнього засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету чиновники зазначили, що необхідність електрифікації пов’язана зі зростанням числа споживачів у парку. Ці слова обурили частину присутніх депутатів. Вони зазначили, що не потрібно ставити ще більше кіосків і пунктів продажу в центральній зеленій зоні міста.

Закладання основи під об’єкт біля “Шайби” в парку “Перемога”. Фото – Олександр Мельник

Іще один пункт витрат цього проєкту рішення – 100 тис. грн на капітальний ремонт шляхопроводу через залізничні колії на вулиці Олега Онікієнка. Як ідеться в пояснювальній записці до рішення, гроші підуть на коригування проєктно-кошторисної документації та на будівельно-монтажні роботи.

Капремонт адмінкорпусу ОТГ

Як ідеться в пояснювальній записці до проєкту рішення, 1,5 млн грн на капітальний ремонт адміністративної будівлі на вул. Гагаріна, 18 виділяють у зв’язку з проривом труби, який стався ще 15 лютого. Ці кошти мають піти як на виготовлення проєктно-кошторисної документації, так і безпосередньо на будівельно-монтажні роботи

Вул. Гагаріна, 18

Адмінбудівля на вул. Гагаріна, 18 у день аварії

15 лютого, нагадаємо, внаслідок прориву затопило кілька поверхів споруди. Чиновники кілька днів сиділи без світла. Учора представник управління освіти та науки Валерій Лемпіцький зазначив, що в 412 каб. через аврію було зіпсовано два комп’ютери.

Колишній депутат Броварської міської ради та очільник будівельної компанії Микола Зінченко також повідомив, що причиною інциденту стала корозія в металопластиковій трубі. Труба не витримала тиску води. Мовляв, металева складова становила лише 1 мм у діаметрі.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Під флагшток у парку «Перемога» «розчищають» територію
У Броварах відбудуться конкурси на атракціони й об’єкти торгівлі в парках і сквері. СХЕМИ
Прорвало трубу: адмінкорпус Броварської ОТГ закрили для відвідувачів
Ділянку для садочка в Броварах віддадуть під будівництво житла
Завершення капремонту в ангіоневрологічному відділенні та відшкодування за інсулін – підсумки «гуманітарної» комісії

Джерело: Трибуна – Бровари