Парк «Молодіжний» – осередок формування екологічної компетентності

image
25 Квітня 2019, 22:02
Поділитися:

На базі Фастівської станції юних натуралістів 24.04.2019 року  проходив практичний модуль засідання виїзної методичної ради Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді спільно з КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». Тема дня: екологічна компетентність і грамотність особистості як елемент стратегії сталого розвитку.

В заході брали участь В. Вербицький, директор Національного еколого-натуралістичного центру, доктор педагогічних наук, професор, Т. Нестерук, директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», О. Давиденко заступник міського голови з гуманітарних питань, Н. Єриш начальник управління освіти виконавчого комітету Фастівської міської ради, М. Короленко  начальник відділу по роботі з дошкільними та позашкільними навчальними закладами Управління освіти та педагогічні працівники Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», закладів позашкільної освіти області.

О. Давиденко, заступник міського голови з гуманітарних питань привітала учасників методичної ради, представила роботу ФСЮН та підкреслила значущість проведення заходу.

О.Сіляк презентувала реалізацію проекту «ZooSmartClub», метою якого є створення умов для формування у дітей гуманного ставлення до тварин засобами позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму.

Н.Стецкевич, завідуюча куточком живої природи познайомила учасників методичної ради з мешканцями куточку  живої природи та зоотваринницького комплексу.

Т. Нестерук, директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» розповіла про реалізацію обласного освітнього проекту «Екологічний кластер «EcoWorldKids», вказала на необхідність проведення виїзних заходів з метою обміну досвідом.

На завершення заходу В. Вербицький наголосив на великому значенні куточків живої природи та зоотваринницьких комплексів у формуванні екологічної компетентності і грамотності особистості та актуальності їхнього розвитку,  відзначив високий рівень ФСЮН та висловив щиру дяку міській владі за підтримку закладу.

З великою насолодою учасники методичної ради здійснили прогулянку по парку «Молодіжний», захоплювалися його краєвидами та любувалися красою рослин.

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів