Пам’яті Тренера

image
12 Листопада 2019, 13:16
Поділитися:

Сьогодні Макарівщина проводжає в останній путь великого тренера усвіті бойових мистецтв Василя Симоненка. Саме так про нього написали на публічній сторінці Кіокушин карате у Фейсбук

А Макарівський  район втратив найкращого тренера з часів популярності східних єдиноборств. 

“Це наш тренер і великий друг, з ним можна було поділитись будь-якою новиною, знаємо він – ніколи не осудить, а навпаки, підтримає і дасть слушну пораду”, – так про нього говорять його вихованці! 

І дійсно, у одному з інтерв’ю журналісту МД Василь Михайлович розповідав, що своїм головнитм завданням, як тренера, вбачає не лише досягнення спортсменами високи результатів, здобуття кубків та медалей, а наслідування високих моральних принципів в житті його вихованців. Тренер і учень мають бути одним цілим, для цього треба не дивитись на дітей зверху вниз, а завжди бачити їх очі. Саме тому діти та молодь так його люблять. Окрім щоденних тренувань, Василь Михайлович зі своїми дітьми, так він називав юних каратистів, майже на  кожних вихідних їздив на змагання, турніри не тільки на обласному, всеукраїнському, а й на міжнародному рівні, шукав і знаходив для цих поїздок спонсорську підтримку. І завжди привозили звідти призові місця. Діти не лише працювали, а навіть відпочивали разом із тренером: він не один рік поспіль організовував спортивний відпочинок на березі Чорного моря. А ще головне, йому вдалося відірвати дітей від гаджетів, направити дитячу енергію в русло фізичного та духовного зростання, запровадити моду не тільки на силу, а й на розум серед дітей та молоді. Місію Вчителя виконано. Вічна пам’ять… 
Із сайту Макарівської РДА, Симоненко Василь Михайлович родом з Чернігівщини, проте все своє доросле, свідоме життя провів на Макарівщині, проживаючи в районному центрі.
З 1990 року працював тренером зі східних єдиноборств на громадських засадах при Макарівській дитячо-юнацькій спортивній школі, а з 2003 року очолив “Спортивний клуб “Арсенал”.
Завдяки тренерству Василя Михайловича його учні ставали неодноразово учасниками та переможцями змагань різного рівня з кіокушин-карате, зокрема, у відкритих чемпіонатах області, чемпіонатах і кубках України, Європи та Міжнародних змаганнях.
Макарівщина втратила справжнього патріота та професіонала своєї справи, цікаву і неординарну особистість.

Джерело: Макарів Діловий — Макарів Діловий — Останні новини