Паліїв сміття та листя «ловитиме» робоча група, створена на постійній основі

image
9 Квітня 2019, 21:37
Поділитися:

Минулого четверга, 4 квітня, була створена робоча група для протидії незаконному спалюванню в місті сміття і листя. За два дні рейдів вона вже оформила три протоколи про порушення правил благоустрою. Діяльність групи планують організувати на постійній основі. Вона вирушатиме на перевірки вечорами. Про це під час оперативної наради 8 квітня розповів міський голова Ігор Сапожко.

Як роз’яснюють на Фейсбук-сторінці міськради, 6 і 7 квітня перевірки провели в районі приватного сектора Торгмашу. За результатами обстеження робоча група оформила три протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП – порушення правил благоустрою. Порушили їх мешканці будинків по вул. Богдана Хмельницького, Петра Калнишевського та Аверкія Гончаренка.

Як зазначив під час наради Ігор Сапожко, порушників «ловили» на палінні не лише гілля, а й листя, різноманітного сміття, в тому числі пластику. У міськраді вказують, що порушники закону реагували по- різному: одні погоджувались із претензіями, а інші кидалися на учасників робочої групи із кулаками. Міський голова розповів, що протокол про порушення був складений навіть на одного з громадських діячів міста. Однак подробиць наразі не уточнюють.

Ігор Сапожко

Зі слів мера, робоча група працюватиме на постійній основі. Обстеження проводитимуть у післяробочий час. Міський голова акцентує, що група уже має підтримку, адже на паліїв активно скаржаться сусіди порушників, які надають детальну інформацію.

Як розповідають у міськраді, до складу робочої групи увійшли спеціалісти відділу контролю за станом благоустрою, відділу з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами, а також броварські поліціянти. Під час понеділкової оперативної наради своїх представників погодились надати місцеві відділи лабораторних досліджень і Держпродспоживслужби.

Як зазначив під час наради представник управління інспекції та контролю Броварської міської ради Михайло Черняк, загалом за минулий тиждень їхнє відомство склало 6 протоколів про адміністративні правопорушення, а також видало 31 припис за порушення правил благоустрою.

Зазначимо, 1 квітня було оприлюднено відкритого листа мешканців міста, в якому йшлося про екологічний колапс у Броварах, головно через спалювання сміття. А 4 квітня на офіційному сайті Броварської міської ради з’явилась петиція схожого змісту.

Нагадаємо, що за спалювання листя передбачена відповідальність. Винуватець може отримати штраф – до 1700 грн. А у випадку пошкодження рослинності (небезпечним способом) можна сісти до в’язниці. Підпалювача можуть позбавити волі на строк до 10 років.

Тим часом екологи не втомлюються нагадувати, що дим від спалювання листя надзвичайно шкідливий. Його вдихання може викликати низку захворювань – від подразнень слизової поверхні носоглотки до складних легеневих і алергійних недуг, токсичних отруєнь, а також смертельно небезпечного раку.

Також про те, кого та за що штрафує адміністративна комісія в Броварах можна прочитати ТУТ.

Фото з рейду – Броварська міська рада

Джерело: Трибуна Бровари