Пахне рідне село…

image
15 Серпня 2019, 19:52
Поділитися:

На березі ставу, за доброю традицією у Кадомці, святкували День села.
Неймовірні українські краєвиди додавали особливого значення пісням, сценкам та гуморескам з імпровізованої сцени.
Кадомчан та гостей села розважали вокальні гурти «Кадомчанка» й «Намисто», а також учні місцевої школи. З великою шаною артисти-аматори згадували літніх жителів Кадомки, людей праці, захисників України, багатодітні сім’ї, матерів, хрещених батьків, новостворені сім’ї, зовсім маленьких жителів села, яким присвячували свої виступи.
З Днем села громаду вітали виконуюча обов’язки голови Кагарлицької райдержадміністрації Світлана Синюк, міський голова Олександр Панюта, місцевий священник отець Юрій, депутат районної ради Петро Папіженко, голова села Наталія Савченко. Добрі побажання, нагороди, подарунки, сертифікат на суму 3 тисячі гривень – усе це повинно спрацювати для людей села, бо озвучувалося та передавалося з душею, від щирого серця.
По селах Кадомської сільської ради нині пустує 41 обійстя, що сумує за своїми господарями, які покинули їх назавжди. Але й підростає молоде покоління та народжуються діти, що додає віри у краще майбутнє.
Діти ласували «солодкою ватою» й попкорном та стрибали на батуті, усіх пригощали смачними варениками, рибною юшкою та бутербродами, а фірма «Укрмед» – ще й медом.
Завершився вечір святковою дискотекою, який у веселощах перетік у нову добу.
Для людей свої вміння й дивну енергетику дарували учасниці «Кадомчанки»: Ніна Вискребенець, Ніна Кліковка, Любов Опанасенко, Любов Горбач, Ольга Мороз, Валентина Логвиненко, Катерина Скуб, Тетяна Шпіляр. А також учасниці гурту «Намисто»: Світлана Білека, Юлія Рогульчик, Тетяна Білека, Оксана Логвинова, Надія Черевко, Марія Коробенко. І це їх руками готувалися смачні страви для людей. Тож, подякуйте жінкам, люди добрі, за їх роботу, за душу в пісні, за бажання зробити для вас свято найкращим.
Щира вдячність і спонсорам свята – Петру Бездітному (ФГ «Буртівське»), Петру Папіженку (СТОВ «Переможець»), Анатолію Білеці (ФГ «Білеки»).
А завдяки корпорації «Успіх», у який входить СТОВ «Переможець», у Кадомці є чудомузапаратура, завдяки якій озвучування заходів – на вищому рівні.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна