П’ять територіальних громад підписали Договір про співробітництво щодо будівництва нового лікувального корпусу

image
26 Березня 2022, 20:18
Поділитися:

18 лютого Бориспільська, Вороньківська, Гірська, Золочівська та Пристолична територіальні громади підписали Договір про співробітництво щодо будівництва нового лікувального корпусу в Борисполі. 

Бориспільська міська рада влітку 2021 року взяла участь у конкурсному відборі громад для участі у проекті з налагодження якісного співробітництва між громадами в рамках проекту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю» за підтримки Програми U-LEAD з Європою та стала одним із переможців цього конкурсу.
Мета участі — шляхом об’єднання спільних зусиль п’яти територіальних громад реалізувати будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу в місті Борисполі на вулиці Котляревського, 1.
Всі громади-учасниці підтримали пропозицію Бориспільського міського голови Володимира Борисенка щодо співпраці та реалізації спільними зусиллями проекту реконструкції лікувального корпусу. 18 лютого договір було підписано.
Варто зазначити — підписаний договір є унікальним для Київщини, адже залучає найбільшу кількість суб’єктів. У процесі роботи над його проектом здійснювалася активна комунікація між громадами, розроблено та затверджено ряд розпорядчих та нормативних документів відповідно до вимог, передбачених Законом України «Про співробітництво територіальних громад», у всіх громадах були проведені громадські обговорення проекту договору та е-консультації з громадськістю на платформі ЕДЕМ (веб-портал «Єдина платформа місцевої електронної демократії»), підготовлено концепцію та попередню реєстраційну картку проекту для залучення співфінансування. Супровід усіх етапів здійснювали виконавчий директор асоціації «Київська агломерація» Інна Скляр, яка й надалі буде супроводжувати проект, та експерт із налагодження співробітництва ТГ Ольга Чепель.
«У зв’язку з пандемією будівництво лікувального корпусу є, як ніколи до цього, на часі, — анонсував підписання договору Володимир Борисенко. — І кожного з моїх колег, голів територіальних громад Бориспільського району, це надихнуло на дії. Зараз ми знаходимося на завершенні першого етапу, і це заслуга кожного з вас. Жодна із громад не зможе побудувати новий корпус самостійно. Об’єднавши зусилля, ми зможемо залучити більше коштів, оскільки лікувальний корпус стане основним для всього Бориспільського району.

П’ять територіальних громад підписали Договір про співробітництво щодо будівництва нового лікувального корпусу

П’ять територіальних громад підписали Договір про співробітництво щодо будівництва нового лікувального корпусу
Вартість будівництва складає до 200 млн грн. Близько 80% із них планується залучити за рахунок грантових коштів, а 20% лягають на плечі наших громад. Внесок у будівництво буде розділено в тому співвідношенні, в якому громади входять у засновники лікарні: 75% — Бориспіль, решта — Вороньківська, Гірська, Золочівська та Пристолична громади.
Після підписання договору будемо звертатися до Мінрегіону та Мінфінансів, щоб потрапити в програму фінансування у 2022 році. Тоді в 2023 році є реальний шанс розпочати будівництво. Сьогодні вже розпочалося будівництво пологового корпусу, який фінансується з обласного, державного бюджету та частково з місцевого. Таким чином, ми плануємо в цьому році побудувати пологове відділення, а в наступному році почнемо працювати над новим лікувальним корпусом».
Договір про співробітництво територіальних громад набуде чинності 28 лютого, тобто через 10 днів після підписання. Він стане першою цеглиною майбутнього спільного об’єкту, реалізація якого — будівництво лікувального корпусу на 6 тис. кв.м з діагностичним, кардіологічним та іншими відділеннями — суттєво покращить якість послуг вторинної медицини у Бориспільському районі.

П’ять територіальних громад підписали Договір про співробітництво щодо будівництва нового лікувального корпусу

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама