Озеро Біле в парку «Приозерний»: коли його рятуватимуть і чи буде тоді що рятувати | Трибуна

image
28 Березня 2024, 18:32
Поділитися:

Під час чергової сесії міськради депутат Сергій Батюк наголосив, що озеро Біле фактично померло і варто щось робити, інакше місто втратить водойму остаточно.

Нагадаємо, про нагальну потребу порятунку озера ще в січні 2024 р. було створено петицію. Враховуючи її важливість, до збору підписів долучились і відомі броварчани та громадські активісти, серед яких рекордсмен Книги рекордів України Олег Іваненко та голова ГО «Броварська громада» Сергій Богуцький. Відтак необхідну кількість голосів 357 (із 350) вдалося зібрати за 9 днів.

Тоді виконком підтримав електронну петицію «Врятувати озеро Біле!» і протокольно доручив КП «Бровари-Благоустрій» звернутися до науково-проєктних установ, що здійснюють відповідні геологічні та гідрогеологічні вишукування, аби визначити необхідність розробки проєкту гідротехнічного профілю та укласти договір на виконання робіт, визначених звітом проєктантів.

Сьогодні на сесії міськради громадський активіст, інженер-гідротехнік КП «Бровари-Благоустрій» Віктор Малофієнко зазначив, що питання треба ретельно дослідити, позаяк озеро не з’являється лише після «копання ями».

«На сьогодні заключено договір на розробку проєкту розчищення озера, триває укладання договору на проведення топозйомки відповідної ділянки, також займаємося питанням дослідження геології та гідрогеологі», – повідомив Малофієнко.

Та додав, що займуться розчищенням водойми після війни, адже реалізація такого проєкту потребуватиме не один мільйон бюджетних коштів, а наразі гроші варто максимально направити на фронт.

Прикро і боляче, що своєю байдужістю влада міста знищувала озеро поступово задовго до початку повномасштабного вторгнення, а питання про термінову потребу порятунку активісти змушені піднімати під час воєнного стану. Та чи буде що рятувати після війни?

Читайте також:

Понад 700 ВПО-дітей у Броварській громаді мають статус постраждалих через воєнні дії. Що дає статус?
Психолог для військових: у Броварах ветеранів та членів їх сімей запрошують на навчання з подальшим працевлаштуванням
Під новим «брендом»: у Броварах забудовник «перефарбувався», щоб продовжувати вести незаконне будівництво
Забудова ЖК«Скандія» найнижчої точки Броварів: ситуація у влади міста вийшла з-під контролю

Джерело: Трибуна – Бровари