Отримавши достатньо озброєння, Україна все поверне – Володимир Зеленський

image
4 Липня 2022, 10:10
Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський виступив із традиційним вечірнім зверненням до громадян країни. На початку звернення він розповів, що в країні відзначаються «два важливі професійні свята» — день ВМФ та день Зенітних ракетних військ.
Привітавши моряків та ракетників, Зеленський зазначив, що завдяки їхнім діям було врятовано тисячі мирних життів, а «російські окупанти зазнали дуже значних втрат — і на морі, і на небі. Таких втрат вони не мали протягом багатьох десятиліть».
Глава української держави зазначив, що зараз найважливіше завдання — забезпечити паритет із ворогом щодо озброєння, і влада робить усе для того, щоб це сталося якнайшвидше:

«Ми не втрачаємо жодного дня. Переконуємо наших партнерів… Використовуємо всі можливості».
«росія має достатньо «Смерчів», «Ураганів», «Градів», щоб знищувати в Україні місто за містом. Вони зібрали на Донбасі зараз свою найбільшу вогневу потугу. І вони можуть використовувати десятки тисяч артилерійських снарядів щодобово на одній ділянці фронту. Це реальність. Тому ми знищуємо потенціал окупантів – день за днем, прораховано, потужно.
І, звичайно, отримані нами системи HIMARS та інша зброя від партнеріввідіграють при цьому важливу роль. Не меншу роль відіграє й те, що ми бережемо життя наших воїнів, наших людей. Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти понад усе», — продовжив президент України, зазначивши, що «не меншу роль відіграє і те, що ми бережемо наших воїнів, наших людей».
«Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти найбільше».

Таким чином Зеленський пояснив, чому українські військові змушені були, зокрема, залишити Лисичанськ. Але «ми повернемося — завдяки нашій тактиці, завдяки нарощуванню постачання сучасної зброї», пообіцяв президент:

«Україна нічого не віддає. А коли хтось там у Москві щось доповідає про Луганську область (мається на увазі те, що Шойгу доповів Путіну про „звільнення“ „ЛНР“), нехай згадають про свої доповіді та обіцянки перед 24 лютого, у перші дні цього вторгнення, навесні і зараз. Нехай вони реально оцінять, що мають за цей час, і скільки вони за це заплатили», — сказав президент України, підкресливши: «теперіші їхні доповіді так само підуть прахом, як і тодішні».
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua