Отримав 15 років ув’язнення: зрадник із Київської області «здав» армії рф інформацію про самооборонівців, – ФОТО

Отримав 15 років ув’язнення: зрадник із Київської області «здав» армії рф інформацію про самооборонівців, – ФОТО
4 Листопада 2022, 15:12
Поділитися:

Мешканець Київської області отримав 15 років позбавлення волі. Він «зливав»російським окупантам інформацію про самооборону у селі Перемога Броварського району.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Отримав 15 років ув’язнення: зрадник із Київської області «здав» армії рф інформацію про самооборонівців, – ФОТО, фото-1, Служба безпеки України

Служба безпеки України

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua».

Зазначається, що на початку повномасштабної збройної агресії РФ чоловік разом з іншими жителями села Перемога створили загін самооборони. Після окупації села він перейшов на бік ворога, повідомив російським військовослужбовцям про п’ятьох односельців із місцевої самооборони та розповів їхні адреси.

Також він «здав» військовим армії рф командира загону, зазначивши, що саме він давав вказівки самообороні про методи знищення російської військової техніки.

Натомість рашисти взяли в полон учасників самооборони, одягли їм на голови шапки так, щоб вони закривали обличчя, поставили їх до огорожі зі зв’язаними за спиною руками й стріляли в їхній бік, імітуючи страту. Усіх полонених тримали під вартою до визволення села від російських загарбників, повідомляють правоохоронці.

Зрадника затримали у столичному регіоні під час спецоперації контррозвідки у квітні цього року, – повідомляють у СБУ.

Він отримав 15 років в’язниці з конфіскацією майна за статтею про державну зраду, скоєну в умовах воєнного стану.

Отримав 15 років ув’язнення: зрадник із Київської області «здав» армії рф інформацію про самооборонівців, – ФОТО, фото-2, Служба безпеки України

Служба безпеки України

Крім того, раніше ми розповідали, що суд виніс тюремні вироки двом зрадникам України, які працювали на окупантів. Серед них – уродженець Києва, який до січня 2021 року передавав своїм російським кураторам інформацію про місцезнаходження корпусів добровольчого батальйону «Азов».

Вас також може зацікавити: Мешканець Києва здавав росіянам позиції ЗСУ та коригував артилерійський вогонь

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua