Отець Спиридон: «Спершу — возвеличити святого князя Бориса, на честь якого назване місто»

image
26 Липня 2019, 09:54
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

Отець Спиридон, настоятель чоловічого Монастиря на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело», що розташований на вул. Робітничій, 44 у Борисполі, розповів «Вістям» про своє бачення ідеї встановлення пам’ятника святому Марону.

«Певно, мова йде про кирського святого православної церкви, який діяв у перші століття християнства. Я не можу бути проти. Але виникає питання: чому саме цьому святому і чому в Борисполі?

Думаю, найперше потрібно возвеличити в Борисполі святого, на честь якого засноване наше місто. А один із молодших синів великого рівноапостольного київського князя Володимира — святий князь страстотерпець Борис, який разом із братом Глібом був страчений братом Святополком.

Для князя Бориса було б доречне місце у тому сквері, якщо є необхідність у пам’ятнику на честь православного святого.

Із доступних джерел. Старший з братів — Борис — мав гарну освіту, читав Святе Письмо. Під їх впливом запалав бажанням наслідувати подвиги угодників Божих і молився, щоб Господь удостоїв його такої участі.

Перед стратою святий Борис знав, що його чекає напад. Вбивці прийшли, коли князь молився в наметі на березі річки Альти. Після служби увірвалися до намету і пронизали Бориса списами.

Святі мученики Борис і Гліб віддали життя заради дотримання послуху, на якому ґрунтується духовне життя людини і все в суспільстві.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама