Освітній простір для дітей з особливими освітніми потребами має забезпечити громада

image
5 Березня 2019, 10:45
Поділитися:

Права дітей та молоді з інвалідністю та особливими освітніми потребами мають бути захищені державою відповідно до зобов’язань за Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю. Кожна дитина повинна мати можливість жити у місцевій спільноті, брати участь у її житті та отримувати освітні послуги в повному обсязі – хай то дошкільна, загальна середня, професійна чи вища освіта. З метою попередження дискримінації особливих дітей громаді важливо створити освітній простір, розумні пристосування в кожному закладі освіти.
Обговоренню цих питань був присвячений семінар-практикум «Створення освітнього простору для дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти», який провели для педагогічних працівників Фастівського центру професійно-технічної освіти фахівці КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» ФМР.

Директор Центру Тетяна Хмельницька ознайомили учасників семінару із правовими засадами і особливостями функціонування ІРЦ та з мережею інклюзивних закладів міста. Під час проведення майстер-класу «Особливості корекційно-розвиткової роботи із дітьми, які мають ментальні та емоційно-вольові порушення» практичний психолог ІРЦ Ірина Пустовій поділилася власним досвідом використання інформаційно-цифрових технологій та методів арт-терапії у процесі надання послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Педагоги двох Центрів –інклюзивно-ресурсного та професійно-технічної освіти – обмінялися досвідом створення необхідних умов для забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожній дитині та обговорили перспективу подальшої співпраці. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua